Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata turcă a MASACRAT civilii în Siria: Cel puțin 34 de morți în bombardamente

Time
Erdogan

Bombardamente turce asupra unui fief sirian al grupării Stat Islamic (SI) au ucis cu începere de miercuri 34 de civili, a afirmat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), dar Ankara susţine că numai "terorişti" au fost ucişi, scrie AFP.

Potrivit OSDO, 17 copii se află printre cele 34 de persoane care şi-au pierdut viaţa miercuri şi joi în raiduri aeriene şi bombardamente de artilerie asupra oraşului Al-Bab (nord), scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Citată de agenţia oficială turcă Anadolu, armata turcă a afirmat că raidurile aeriene, bombardamentele de artilerie şi luptele au dus la eliminarea a 15 "terorişti" la Al-Bab.

Acest oraş, ultimul fief aflat în continuare sub controlul SI în provincia Alep, este din august ţinta unei ofensive comune a forţelor turce şi grupărilor rebele siriene. Obiectivul operaţiunii îl reprezintă alungarea SI şi a miliţiilor kurde din zonele de graniţă ale Siriei.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Un comandant rebel de pe teren, Abu Jaffar, a explicat că jihadiştii luptă cu înverşunare.

El a adăugat că forţele sale se regrupează pentru un nou atac şi că raidurile aviaţiei turce şi coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite lovesc fără încetare.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Armata turcă este angajată din decembrie în lupte sângeroase în jurul oraşului Al-Bab. Forţele sale au pătruns la sfârşitul săptămânii trecute în acest oraş cu 100.000 de locuitori, iar premierul Binali Yildirim a declarat marţi că o mare parte se află deja "sub controlul" turc.

OSDO a afirmat însă că forţele armatei turce au înregistrat puţine progrese de la pătrunderea lor în oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.