Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat cu BOMBA in Egipt, intr-un oras frecventat de turisti

atentat_cu_bomba_beirut_poza_38765300

O bombă a explodat duminică seară în oraşul Assuan, în Egiptul de Sus, provocând moartea a două persoane, au informat surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Este vorba despre primul atentat la Assuan, oraş frecventat de numeroşi turişti, de la declanşarea atacurilor grupărilor jihadiste care vizează în special armata şi forţele de ordine, după destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi în iulie 2013.

Bomba, amplasată în apropierea unui comisariat, a rănit de asemenea cinci persoane, printre care un poliţist, au precizat responsabili din cadrul poliţiei, adăugând că forţele de securitate acţionează în sectorul respectiv pentru a verifica dacă există şi alte dispozitive explozive.

După destituirea lui Mohamed Morsi de către armată, în Egipt au loc frecvent atentate, grupările jihadiste având ca ţintă mai ales forţele de ordine. Din iulie 2013, peste 500 de poliţişti şi soldaţi au fost ucişi în întreaga ţară, potrivit guvernului preşedintelui Abdel Fattah al-Sisi.

Atentatele cele mai sângeroase au loc în nordul Peninsulei Sinai şi sunt revendicate de filiala egipteană a grupării Statul Islamic, Ansar Beit Al-Maqdess.

La Cairo, numeroase atentate contra poliţiei au fost revendicate de grupul jihadist Ajnad Misr.

Jihadiştii susţin că acţionează ca represalii la sângeroasa represiune desfăşurată de putere contra simpatizanţilor lui Mohamed Morsi, dintre care peste 1.400 au fost ucişi, iar 15.000 trimişi la închisoare.

Joi, o persoană şi-a pierdut viaţa în explozia unei bombe la Cairo, unde alte patru atacuri cu bombă au vizat un comisariat şi locuri comerciale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.