Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat sinucigaş la Kabul

kabul-afghanistan

Un atentat sinucigaş cu maşină capcană a avut loc miercuri pe o mare arteră de circulaţie din centrul Kabulului, informează Ministerul de Interne afgan, potrivit căruia deflagraţia a făcut 'mai multe victime', informează agenţia de presă AFP.

'Atacul a avut loc lângă ambasada Rusiei', a declarat Najib Danish, un purtător de cuvânt al ministerului. 'Se înregistrează victime', a adăugat el, fără a face mai multe precizări şi afirmând că nu se cunoaşte care era ţinta atentatului. Acest nou atac, care nu a fost revendicat deocamdată, intervine la două zile după o nouă reuniune cvadripartită între reprezentanţi chinezi, americani, pakistanezi şi afgani la Kabul, pentru a încerca relansarea procesului de pace între guvernul afgan şi rebelii afgani.

Misiunea diplomatică rusă se află pe ruta Dar ul-Uman, o mare arteră care leagă centrul Kabulului de fostul palat regal, astăzi în ruine, aflat în vestul capitalei afgane. Explozia a fost auzită la mai mulţi kilometri distanţă de jur împrejur şi a generat un nor dens de fum. Talibanii au recurs adesea la atacuri sinucigaşe cu maşină capcană, vizând în special soldaţi străini din cadrul NATO şi simbolurile puterii afgane. Insurgenţii talibani, angajaţi într-un conflict lansat după prăbuşirea regimului lor, în 2001, nu au fost prezenţi la reuniunea de luni menită să relanseze procesul de pace şi nu se ştie ce facţiuni intenţionează să participe.

În pofida unui război între liderii talibani pentru a-i succeda mollahului Omar, liderul lor istoric a cărui moarte a fost anunţată vara trecută, talibanii şi-au multiplicat atentatele şi ofensivele militare în ultimii ani, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.