Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au sunat anii 90, îl vor pe Blaga la București.

vasile blaga

Pe surse a apărut informația: Vasile Blaga Președinte al Organizației PNL București. Se pare că liderii liberali nu au găsit o formulă mai bună și apelează la Copreședintele partidului pentru preluarea organizației București. Conform înțelegerii privind fuziunea celor două partide, conducerea Capitalei revine fostului PD, așa că vechii liberali așteaptă o nominalizare din partea lor.

Vasile Blaga are creionată imaginea unui bun organizator, aceasta este ștampila care i s-a lipit de către presă după ce a condus mai multe campanii electorale ale fostului PDL. Pe de altă parte, dacă studiezi percepția electoratului bucureștean, poți afla că liderul liberal este perceput ca un politician” prăfuit”, ”învechit”, iar faptul că este asociat cu imaginea guvernului care a tăiat pensii și salarii, în timp ce la ANRP se făceau afaceri de milioane de euro, reprezintă încă un argument împotriva numirii lui Blaga la conducerea Bucureștiului.

PNL vrea să recâștige încrederea electoratului bucureștean. Și-a propus să aducă la sectoare președinți tineri, integri cu un aer proaspăt, dinamici, care pot comunica. Observăm,deci, că profilul căutat pentru președinții de sectoare este diametral opus față de profilul președintelui organizației centrale a Bucureștiului.

Întotdeauna, organizația Bucureștiului a fost ceva aparte. Și asta nu numai la PNL, ci și la celelalte partide. În capitală au loc toate evenimentele politice, liderii centrali influențează prin prestația lor scorul organizației capitalei. Dacă în județe, liderii locali pot avea vizibilitate datorită presei locale, în București situația este alta. Presa îi preia pe liderii centrali și mai puțin pe liderii sectoarelor. Când Vasile Blaga este și Co-președinte și liderul organizației de București, atunci putem fi sigur că toți liderii sectoarelor vor fi eclipsați de către acesta. Practic, strategia PNL de a cuceri bucureștenii cu fețe noi nu va putea fi aplicată. Vasile Blaga va fi  principalul comunicator, el va fi perceput ca liderul PNL București.

Cu Vasile Blaga în fruntea Bucureștiului, PNL poate să renunțe la ideea rebrandingului. Bucureștenii au dat o palmă liberalilor la alegerile locale pentru faptul că au părut neserioși, au mimat reforma, au avut un dublu discurs. Se poate vedea și din rezultatele cercetărilor sociologice că o parte importantă a electoratului liberal au votat cu Nicușor Dan și asta nu neapărat ca un vot pozitiv dat liderului USB, ci ca un vot de blam dat la adresa PNL.

Instalarea unui lider perceput ca învechit, fără charismă, fără potențial de creștere va fi un nou semnal negativ pentru bucureșteni care așteaptă de la PNL să revină. Struțo-cămila Președinți de sectoare tineri- Președintele Bucureștiului -omul trecutului nu va putea să câștige adepți.

Din nou, PNL va avea imaginea celui care face un pas înainte și doi înapoi. Așa cum a fost și când avea discursul de reformă pe linia integrității, dar în parlament vota împotriva ridicării imunității,sau atunci când susținea votul în două tururi dar vota pentru votul într-un singur tur. PNL trebuie să înțeleagă că nu poți juca la doua capete. Nu mai ține.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.