Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului se autosesizează în cazul tinerei ţinută ca un animal de propria mamă

biz.ro

Cazul şocant de ieri, făcut public ieri de ştiripesurse.ro, în care o fată cu probleme psihice, dintr-o localitate din judeţul Iaşi, era ţinuţă legată cu mâinile la spate, a stârnit aprige reacţii publice. Drept urmare, instituţia Avocatul Poporului s-a autosesizat ;i a explicat printr-un comunicat:

Citeşte şi: Caz şocant la Iaşi: Tânără cu probleme psihice, ţinută în lanțuri de mama sa

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unei tinere cu afecţiuni psihice din comuna Probota, judeţul Iaşi, care ar fi ținută legată de propria mamă.

Pe portalul de ştiri Realitatea.net (dar şi pe alte canale media) a fost publicată, în 8 septembrie 2016, ştirea ”Caz şocant la Iaşi. Tânără cu probleme psihice, ţinută legată de propria mamă.” în care este prezentat cazul unei tinere în vârstă de 27 de ani, din comuna Probota, judeţul Iaşi, care ar fi legată de mama sa, pentru a nu se automutila, întrucât suferă de afecţiuni psihice.

Potrivit celor relatate în mass-media, vecinii tinerei susţin că mama acesteia refuză să o interneze într-un spital sau centru de specialitate deoarece indemnizaţia de handicap reprezintă singura sursă de venit a familiei

Din datele prezentate de către presă rezultă că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au demarat anchete proprii în vederea verificării situaţiei tinerei.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății trimite procurorii la un spital din Capitală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.