Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Poporului va înainta Parlamentului şi Guvernului un raport privind violenţa în familie

avocatul poporului temp

Violenţa în familie reprezintă o încălcare gravă a dispoziţiilor constituţionale referitoare la dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, iar autorităţile publice au obligaţia de a ocroti şi respecta viaţa intimă, familială şi privată a cetăţenilor, a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, potrivit unui comunicat de presă, precizând că va înainta Parlamentului şi Guvernului un raport pe această temă.

Lupta împotriva violenţei domestice, a încălcării drepturilor fundamentale ale omului şi a abuzurilor îndreptate împotriva femeilor şi copiilor a făcut obiectul unei întâlniri între Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi Directorul Executiv al Asociaţiei 'Necuvinte', Simona Voicescu, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres. Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului a declarat că instituţia pe care o conduce a început demersurile în vederea elaborării unui raport special care va avea ca obiect violenţa în familie, raport ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului României.

În context, acesta a propus încheierea unui protocol de colaborare între instituţia Avocatul Poporului şi Asociaţia 'Necuvinte', documentul urmând să fie elaborat şi semnat în cursul lunii iunie 2017. 'În cadrul reuniunii, Simona Voicescu a precizat că asociaţia a depus în Parlamentul României o solicitare de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, respectiv art. 193 şi art. 194 privind lovirea şi alte violenţe, respectiv vătămarea corporală, în sensul reducerii numărului de zile de îngrijiri medicale necesare de la 90 la 60, pentru ca statul să se sesizeze din oficiu. Victor Ciorbea a subliniat că instituţia Avocatul Poporului susţine necondiţionat demersul Asociaţiei 'Necuvinte' de modificare a dispoziţiilor din Codul Penal', se mai arată în comunicat.

Alături de Victor Ciorbea, la întâlnirea cu Simona Voicescu au mai participat şi consilierii Dorina David şi Monica Acatrinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.