Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul Constanței, Nicușor Constantinescu, se joacă cu răbdarea magistraților

nicusor constantinescu

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal, a fost adus, luni dimineaţă, cu o ambulanţă de la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă la Curtea de Apel, unde are loc un nou termen în acest dosar.

Imediat cum a ajuns în sala de şedinţe Nicuşor Constantinescu a spus că îi este rău şi are tensiunea mărită şi a cerut să vină un echipaj SMURD, deoarece autoutilitara cu care a fost adus de la penitenciar nu avea aparatura necesară, transmite MEDIAFAX.

El i-a spus judecătoarei că a în ultimele zile a făcut 2.500 de kilometri, după ce săptămâna trecută a fost la două termene la instanţe din Capitală, iar magistratul a acceptat în cele din urmă să suspende şedinţa pentru ca acestuia să-i fie acordată asistenţa medicală solicitată.

În scurt timp la Curtea de Apel Constanţa a ajuns o ambulanţă a Serviciului Judeţean, dar aceasta nu avea decât asistentă, fără medic, astfel că procesul nu a fost reluat. După ce i-a luat tensiunea, stabilind că acesta avea 18 cu 12, asistenta a chemat la Curtea de Apel o altă autoutilară, cu medic.

La ora transmiterii acestei ştiri, la instanţă a ajuns şi un echipaj SMURD. Nicuşor Constantinescu a refuzat să-i fie pusă branulă, dar a acceptat să ia o pastilă pentru scăderea tensiunii arteriale, procesul fiind în continuare suspendat.

În acest dosar, Curtea de Apel Constanţa a admis, pe 20 mai, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, pe o perioadă de 30 de zile, după ce acesta s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.