Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu se spală pe mâini: 'Kovesi nu este pe mandatul dat de mine'

inquamphotos.com / Octav Ganea
traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, într-o intervenție telefonică la B1 Tv, referindu-se la scandalul de la DNA, că deși a fost cel care a numit-o pe Laura Codruța Kovesi la șefia instituției, în 2013, nu își asumă ce a făcut aceasta în ultimii doi ani. „Kovesi este pe mandat dat de președintele Iohannis”, a atras atenția Băsescu.

ALERTĂ - Plângere penală împotriva şefei DNA la Parchetul General

„Doamna Kovesi nu este pe mandatul dat de mine. Dacă a fost atât de grav târgul pe care l-am făcut eu în 2013 de ce domnul președinte Iohannis i-a mai dat un mandat în 2016? Probabil i-a plăcut spectacolul cătușelor din 2015 și 2016. Dar în 2015 eu strigam deja că ce face Kovesi după ce am plecat eu de la Cotroceni este un abuz și nu respectă drepturile fundamentale.

Deci nu îmi asum ce a făcut Kovesi în 2015 și 2016, iar faptul că îmi puneți mie în spate desemnarea ei în 2013, îmi arată că uitați anul 2016. Kovesi este pe mandat dat de președintele Iohannis, iar doamna Prună a făcut propunerea pentru încă un mandat la Kovesi fără niciun concurs și a făcut-o în condițiile în care între Guvern și președinte era o armonie totală”, a tunat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.