Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad RESPINGE ferm planul lui Donald Trump în Siria

Preşedintele Bashar al-Assad a respins crearea în Siria a unor "zone sigure" pentru refugiaţi şi persoane strămutate, o idee susţinută de omologul său american Donald Trump, apreciind că această iniţiativă nu va da rezultate, potrivit unui interviu publicat vineri, relatează Reuters şi AFP, conform agerpres.

Assad a afirmat în interviul acordat Yahoo News că trupele americane vor fi "binevenite" în Siria pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în condiţiile în care administraţia de la Washington se coordonează cu regimul de la Damasc şi recunoaşte suveranitatea acestuia.

Citeşte şi: Rusia INVADEAZĂ Europa cu spioni deghizaţi în refugiaţi ceceni

Preşedintele sirian a declarat "că zone de securitate pentru sirieni pot fi stabilite doar atunci atunci când există stabilitate şi securitate. (Ele pot fi stabilite) acolo unde nu există un flux de terorişti susţinuţi de ţările vecine sau de statele occidentale".

"Ei nu au nevoie deloc de zone de securitate", a adăugat el, referindu-se la refugiaţi şi persoane strămutate. "Este mult mai viabil, mult mai practic şi mai puţin costisitor să avem stabilitate decât să creăm zone de securitate. Această idee nu este deloc realistă", a apreciat preşedintele Assad.

Şeful statului sirian a afirmat că această criză a refugiaţilor a fost provocată de "acte teroriste" susţinute de forţele străine precum şi de sancţiunile occidentale impuse Siriei. "Mulţi oameni nu au părăsit Siria doar din cauza problemelor de securitate", a mai spus el.

Donald Trump a afirmat luna trecută că guvernul american are în vedere crearea unor "zone de securitate" în Siria cu scopul de a-i împiedica pe sirieni să-şi părăsească ţara pentru a se refugia în ţări vecine sau în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.