Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beata Szydlo cere schimbarea politicii de migrație în Uniunea Europeană

Beata Szydlo Dacian Ciolos

Premierul polonez Beata Szydlo a declarat sâmbătă, după întrevederea avută cu omologul român Dacian Cioloş, că politica de migraţie trebuie schimbată în sensul creşterii ajutorului umanitar în afara graniţelor Uniunii Europene.

Beata Szydlo a efectuat sâmbătă o vizită de lucru în România. Cu o zi în urmă, premierul polonez a participat la întâlnirea pe care cancelarul german Angela Merkel a avut-o la Varşovia cu liderii ţărilor Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria) în cadrul turneului ei în mai multe state ale UE pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie la Bratislava.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

"Ieri a avut loc o întâlnire la Varşovia cu doamna Merkel şi Grupul de la Vişegrad şi (...) am militat (...) pentru un compromis, pentru schimbarea politicii migraţiei (...) prin creşterea ajutorului umanitar în afara graniţelor noastre. Şi nu vom mai fi de acord cu mecanisme de alocare şi obligare a statelor membre de a primi cu forţa, fără consultări, indicaţii superioare. Această politică de migraţie trebuie schimbată", a spus şefa Guvernului polonez, într-o declaraţie de presă comună cu premierul Dacian Cioloş.

Beata Szydlo a precizat că statele Uniunii Europene trebuie să spună dacă vor să găsească un compromis şi să discute despre problemele care nu permit reforma UE. "Compromisul va învinge sper şi cred, pentru că Uniunea Europeană necesită întărirea acestor instituţii, nu slăbirea lor", a spus Beata Szydlo.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Ea a arătat că, până acum, politica de migraţie nu a avut efecte pozitive. "Polonia rămâne pe poziţia că această problemă trebuie să se rezolve acolo de unde a apărut. Polonia va creşte sprijinul financiar pentru ajutorul umanitar şi vom avea şi alte iniţiative în această direcţie. Acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia trebuie să funcţioneze mai eficient şi trebuie monitorizată permanent această situaţie", a afirmat Beata Szydlo.

Premierul polonez a subliniat că în Uniunea Europeană trebuie să aibă loc o discuţie privind viitorul UE.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

"După ieşirea Marii Britanii trebuie să răspundem la întrebarea 'de ce a avut loc această ieşire?'. Elitele europene au subestimat tendinţele centrifuge din Uniunea Europeană. Una din aceste crize importante este criza migraţiei (...). Dacă vom accepta, fără să luăm măsuri, situaţia va continua. E posibil ca aceste sentimente pesimiste privind funcţionarea Uniunii Europene să se adâncească. (...) Evenimentele care au avut loc în ultimele luni în Europa au născut îngrijorări şi nelinişti", a opinat Beata Szydlo, titrează agerpres.ro.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.