Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernie Sanders: Hillary Clinton are nevoie de un partener de stânga pentru funcţia de vicepreşedinte

Bernie Sanders

Rivalul democrat al lui Hillary Clinton în cursa prezidenţială americană, Bernie Sanders, a avertizat duminică în privinţa faptului că aceasta nu va beneficia de sprijinul susţinătorilor săi dacă nu alege pentru funcţia de vicepreşedinte un partener de stânga, relatează AFP. 

"Asta înseamnă să ai un candidat de stânga pentru a atrage familiile modeste, tinerii, pentru a-i atrage în procesul politic, provocând o participare mai puternică", a spus el în cadrul emisiunii "Meet the Press" de pe NBC. 

Senatorul din Vermont în vârstă de 74 de ani nu mai este în poziţia de a o obţine învestitura democrată, dar el continuă să-şi facă campanie, atrăgând un public entuziast, şi să câştige alegeri primare în SUA. 

El a mobilizat numeroşi tineri alegători şi independenţi, categorii de votanţi pe care Hillary Clinton speră să le seducă până la alegerile din noiembrie. 

Bernie Sanders a fost întrebat despre posibilitatea ca Hillary Clinton să îl aleagă ca partener pentru funcţie de vicepreşedinte pe senatorul democrat de Virginia Tim Kaine, un fost guvernator considerat un posibil partener şi pentru Barack Obama în 2008. 

"Îl apreciez foarte mult", a răspuns Bernie Sanders, fără a face mai multe comentarii. 

Considerat un centrist în rândul democraţilor, Tim Kaine este un adept al necesităţii de a coopera cu republicanii pentru a negocia acorduri care să facă să avanseze lucrurile în Congres. "Locuitorii din Virginia vor ca noi să depăşim diviziunile partizane", a declarat el pentru Washington Post în 2014.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.