Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ groaznic al cutremurului din Iran: 530 de morţi

Cel puţin 530 de persoane au murit şi 7.800 au fost rănite în urma cutremurului de 7,3 grade pe Richter care a avut loc duminică în vestul Iranului, potrivit ultimelor cifre oficiale publicate marţi, relatează EFE. Noile date presupun o creştere semnificativă a numărului persoanelor decedate ca urmare a cutremurului produs în provincia Kermanshah, la frontiera cu Irakul, al cărui bilanţ era luni de 430 de morţi.

Numărul victimelor a crescut pe măsură ce au trecut ore până când echipele de salvare au reuşit să înlăture dărâmăturile a aproape 30.000 de locuinţe distruse. Guvernul iranian a decretat marţi zi de doliu naţional ca omagiu adus victimelor seismului, cel mai grav înregistrat în ţară de la cutremurul din 2003, în care şi-au pierdut viaţa 31.000 de persoane, conform Agerpres.

Autoritatea cea mai înaltă din Iran, liderul suprem ayatollahul Ali Khamenei, a transmis luni un mesaj de condoleanţe şi a îndemnat agenţiile guvernamentale să facă tot posibilul pentru a-i ajuta pe sinistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.