Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ negru în China. 120.000 de oameni au murit în accidente rutiere şi de muncă în 2015

Accidentele rutiere şi de muncă au provocat moartea a peste 120.000 de persoane anul trecut în China, potrivit unor cifre oficiale considerate în general în străinătate ca fiind departe de realitate, relatează joi AFP, conform agerpres.

În 2015, în accidentele de muncă şi-au pierdut viaţa 66.000 de persoane, respectiv ceva mai puţin decât în anul precedent (68.000), indică un raport publicat miercuri pe site-ul Adunării Naţionale Populare (ANP, parlamentul chinez).

Citeşte şi: ATENTAT dejucat în Indonezia. Forţele de securitate intră în dispozitiv cu 155.000 de militari

În ce priveşte accidentele la locul de muncă, numărul lor este în uşoară scădere: 282.000 în 2015, faţă de 290.000 în 2014.

În pofida întăririi legislaţiei, nerespectarea regulilor de protecţie a muncii rămâne o problemă gravă, recunosc autorii raportului. ''Se constată o tendinţă crescândă de a se acorda prioritate dezvoltării economice în detrimentul securităţii'', a subliniat un înalt responsabil al ANP, citat în raport.

În afară de accidentele frecvente din mine, o platformă de şantier s-a prăbuşit luna trecută la o centrală electrică din centrul ţării provocând moartea a 74 de muncitori. Zece responsabili au fost inculpaţi pentru neglijenţă sau corupţie, scria luni presa oficială chineză.

Referitor la accidentele rutiere, 58.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în 2015, o cifră stabilă în raport cu cea din 2014, potrivit unui alt raport publicat de ANP. Numărul accidentelor rutiere a scăzut în schimb la 180.000 în 2015, comparativ cu 197.000 în 2014.

Citeşte şi: Decizie radicală luată de Duterte. INTERZICE toate pariurile şi jocurile de noroc online

Cazurile de nerespectare a codului rutier se află la originea a aproape 90 % din accidentele în rândul persoanelor. Raportul avansează cifra uriaşă de 442 de milioane de infracţiuni în rândul automobiliştilor chinezi.

Aceste cifre trebuie însă privite cu precauţie, deoarece anul trecut un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) evalua la peste 260.000 numărul morţilor în accidente rutiere în China în 2013, respectiv de peste patru ori mai mult decât cifra totală oficială, conchide AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.