Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica intervine în scandalul antivaccinare: 'E necreștinește'! Propunerea unui preot pentru înlocuirea vaccinurilor

agerpres
vaccin hexavalent

Scandalul antivaccinare a ajuns si la Biserica! Preotii care sfatuiesc parintii sa nu-si vaccineze copiii risca sa fie sanctionati. Hotararea a fost luata dupa ce, alaturi de un medic stomatolog din Suceava, care sustine in mai multe filme pe internet antivaccinarea, au aparut mai muli preoti care ii sprijina demersul.

Unul din ei, preot calugar de la manastirea Casian, sustine ca vaccinul este un pacat si recomanda in schimb sfanta impartasanie. Biserica recomanda vaccinul in scopuri terapeutice si nu comerciale. De asemenea, reprezentantii Patriarhiei au anuntat ca arhiepiescopiile vor lua masuri daca preotii sustin campanii antivaccinare. Si premierul a avut o pozitie dura fata de parintii care nu-si imunizeaza copiii pe care-i avertizeaza ca ar putea fi decazuti din drepturi pentru ca ii condamna la moarte pe cei mici.

"Acest vaccin contine aluminiu, hidroxid, sare de aluminiu. Unele sunt neurotoxice, altele cancerigene, cum e ADN ul strain-are tipuri de reactii adverse. lar acest vaccin este indicat in ideologia autismului- care este o boala grava cu retard, s-au inmultit cazurile si la noi. Se stie, s-a facut legatura dintre aceasta sare de mercur si autism.”, a spus Mircea Puscasu, medic stomatolog.

Citeste si: Acuzații GRAVE ale lui Raed Arafat: Cine ar fi BLOCAT achiziția de ambulanțe

Afirmatiile acestui medic stomatolog din Suceava, care interzice vaccinul, in plina epidemie de rujeola, sunt intarite de un calugar.

"Dupa aceasta expunere sunt foarte convins ca vaccinurile nu fac bine. Dumnezeu ii spune lui Adam sa nu manance din Pomul Binelui si Raului, in ziua aia va muri. Eu ma declar convins, ii multumesc domnului doctor Raduca, ii multumesc domnului doctor Puscasu, iar de acum incolo tuturor ucenicilor mei le voi recomanda sa nu mai faca vaccinurile, pentru ca exista un risc. Daca exista un risc, intra sub incidenta principiului crestin si este necrestineste asadar sa faci un lucru care stii ca presupune un risc al sanatatii.”, a declarat calugarul, potrivit Stirileprotv.ro.

Parintele Iustin Petre, de la Manastirea Casian, in timpul aceleiasi conferinte, sustine ca vaccinul este un act necrestinesc si ii indeamna pe cei care-i trec pragul manastirii sa nu-si vaccineze copilul pentru ca se imbolnaveste.

“Asa e romanul, se trezeste doar cand ii ajunge cutitul la os, dintre familiile crestine care vin la spovedanie la mine, din nefericire, avem si noi 4 cazuri cu copii cu autism. Procentul la aceasta boala, autism, e foarte mare, 4 cazuri. Repet, boala contactata in urma vaccinului de un an. De atunci, le am interzis celorlalte familii cu copii sa mai faca vaccin si acum copiii sunt bine mersi.”, a spus calugarul.

Mai mult, sustine preotul, din moment ce ii ceri unui om sa renunte la ceva, trebuie sa-i oferi altceva in schimb. Astfel ca le-a oferit Sfanta Impartasanie, adica vinul si prescura binecuvantate de preot in timpul Sfintei Linturghii.

Citeste si: Parlamentarii i-au pus gând RĂU unuia dintre 'inamicii' românilor: Ce lege incredibilă vor să dea aleșii

Calugarul a avut acest discurs in urma cu 4 ani, insa si in prezent are aceleasi convingeri, desi recunoaste ca nu are studii de specialitate.

“Avem trei familii care acuza ca dupa vaccinul de un an copii au dezvoltat boli autoimune, in special autism si sindrom ADHD. Exista un cuvant in Cartea Facerii enuntat de Dumnezeu: Ii spune lui Adam si prin el umanitatii - iata, poti sa gusti din totii pomii Raiului, dar din ceea ce stii ca este placut atragator dar nu-ti face bine sa nu mananci pentru ca vei muri sau te vei imbolnavi. Cu alte cuvinte, daca cei care constata ca vaccinurile contin lucruri toxice sau nu sunt benefice pentru sanatatea populatiei si se gandesc sa respecte acest principiu ar trebui sa-l retraga de pe piata.”, a declarat Iustin Petre, preot.

Iar acesta nu este un caz singular. Un alt preot ia parte la aceste conferinte sub numele: “Ce nu stiati despre vaccin?'”, in care medicul stomatolog Mircea Puscasu ii indeamna pe parinti sa nu-i vaccineze pe cei mici. Asta, desi reprezentii bisericii spun ca preotii si calugarii nu au voie sa participe la astfel de conferinte fara aprobarea Episcopiei de care apartin, iar cei care condamna actul medical vor fi pedepsiti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.