Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bob Dylan s-a răzgândit: Va merge la Stockholm după ceremonia de decernare a premiilor Nobel

Bob Dylan

Legendarul artist Bob Dylan, desemnat câştigător în acest an al premiului Nobel pentru Literatură şi care a decis să nu participe la ceremonia de decernare din decembrie de la Stockholm din cauza ''altor angajamente'', va ajunge totuşi în capitala Suediei, a anunţat vineri Academia Suedeză. Într-un comunicat emis vineri, venerabila instituţie a afirmat că are ''mari şanse ca laureatul să vină la Stockholm anul următor'', informează AFP. Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a declarat la postul naţional suedez de radio că a primit confirmarea de la managerul lui Bob Dylan că artistul american va ajunge totuşi la Stockholm. ''Atunci va avea o excelentă oportunitate de a-şi ţine cuvântarea'', a spus Danius. Discursul de acceptare a premiului este singura cerinţă pentru un laureat al prestigiosului premiu şi trebuie realizat în decurs de şase luni începând cu data de 10 decembrie.

Sara Danius a precizat că această intervenţie poate avea orice formă. ''Poate fi un discurs, un mesaj video sau o altfel de prezentare'', a explicat aceasta. Academia suedeză a anunţat miercuri că poetul şi cântăreţul Bob Dylan nu va merge la Stockholm pentru a-şi primi premiul Nobel pentru Literatură, în decembrie. "Ar fi dorit să primească premiul personal, dar alte angajamente fac ca acest lucru să fie, din păcate, imposibil. El a subliniat că s-a simţit extrem de onorat de acest premiu Nobel", a scris instituţia într-un comunicat.

Laureaţii premiilor Nobel sunt onoraţi în fiecare an la 10 decembrie, data morţii creatorului lor, industriaşul, inventatorul şi filantropul Alfred Nobel. La data respectivă, laureaţii pentru medicină, fizică, chimie, literatură şi economie îşi vor primi premiile din partea regelui Suediei şi vor rosti câte un discurs la un banchet în faţa a aproximativ 1.300 de persoane. Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan, este, la 75 de ani, unul dintre cei mai influenţi cantautori din istoria muzicii. El este primul compozitor care a obţinut prestigiosul premiu, în condiţiile în care cercurile literare au pariat pe scriitori ca Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.