Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombeul democratic al lui Cioloș în dosul liberalilor

ciolos2

Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns, zice românul.

PNL este singurul partid care a declarat că susține cabinetul Cioloș. PSD e în Opoziție, dar cu toată armata în deconcentrate, cu apropiatul lui Dragnea vicepremier și cu bugetul lui Ponta administrat de Cioloș. UNPR susține și el condiționat guvernul Cioloș. ALDE e în Opoziție față de guvern. MP e în Opoziție față de guvern. UDMR e pe nicăieri.

Singurul partid care îl susține necondiționat pe Cioloș a încercat ieri o mișcare de forță care rezolva interesele lor electorale, dar, neobișnuit pentru asemenea inițiative, aducea mai multă democrație în România: primari aleși în două tururi.

E democratic să ai un primar ales într-un tur cu 25% din cei prezenți, adică aproximativ 12% din comunitate? Nu e deloc. Primarul respectiv are o reprezentativitate ridicolă. Or, reprezentativitatea e ”inima” democrației.

Liberalii au încercat să obțină cât mai repede această schimbare cerându-i lui Cioloș să emită o OUG în acest sens.

Nici n-a apucat să se usuce cerneala pe analizele cu cine pierde și cine câștigă și a și venit replica lui Cioloș către singurul partid ”la guvernare” fără niciun om în administrație: ”Nu e democratic”.

De menționat că Cioloș a ajuns premier pe vocea ”străzii”, ”stradă” care a susținut și ea vehement schimbarea legii electorale și alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Cioloș a introdus votul în două tururi în programul de guvernare, dar PSD l-a forțat să o retragă în ultimul moment. Unele voci au spus atunci că, odată depus programul la Parlament, el nu mai poate fi modificat. Deci, procedural (cum îi place lui Cioloș să zică), nu prea e democratic să-ți retragi o propunere după ce ai depus-o în Parlament. Adică, ea e în continuare în programul de guvernare.

Dar astea sunt amănunte.

Și, ca să fim drepți, Cioloș a ieșit abia după ce Iordache, de la PSD, a declarat de dimineața că partidul lui nu e de acord cu așa ceva.

Avem cel mai ”caprovarzist” Guvern din istoria lumii: aplică toate propunerile care vin de la Opoziția parlamentară, în vremea ce Puterea parlamentară e trimisă la plimbare de șeful Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.