Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu remarcă o MIȘCARE TACTICĂ a DNA pentru 'înlăturarea RUȘINII' / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

CCR a decis că ncheta DNA privind OUG 13 s-a perturbat buna activitate a Guvernului. Astfel, Curtea a constatat că există o încălcare constituțională a rolului DNA în raport cu o altă putere a statului, cea executivă.

Călin Popescu Tăriceanu, cel care a sesizat CCR pe această temă, remarcă o mișcare a DNA înainte de verdictul CCR.

”CCR constată că DNA și-a arogat atribuții pe care nu le are din punct de vedere constituțional. E ceea ce am sesizat eu. Am observat o mișcare tactică pentru a înlătura rușinea. Au decis clasarea unei părți din dosar și trimiterea unei alte părți la Parchetul General. Au intuit că vor pierde la CCR. Lucrurile nu sunt mai puțin grave pentru că DNA a clasat o parte din dosar. Acest conflict rămâne să fie soluționat în viitor. Ceea ce s-a întâmplat în România e o premieră în țările democratice. Decizia CCR aduce lucrurile în nomalitate. Mă bucur, dar e nefiresc să mă bucur de normalitate.

Citește și: Jennifer Lopez s-a sucit: Ce zice despre viața ei sexuală

DNA a făcut un abuz de putere, iar asta înseamnă corupție, corpuția puterii. E o instituție ce suferă de corupția puterii.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sesizarea CCR a fost făcută de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a considerat că, procedând la anchetarea oportunităţii, circumstanţelor şi împrejurărilor elaborării proiectului de act normativ, "reprezentanţii Ministerului Public au uzurpat unele dintre competenţele Guvernului, prin Ministerul de Justiţie, fapt care a condus la apariţia prezentului conflict juridic de natură constituţională, în sensul deciziilor CCR".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.