Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte despre proiectul de ţară: Mesajul şefului Senatului

Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că înfiinţarea Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea proiectului de ţară reprezintă "un lucru foarte bun", precizând că aşteaptă paşi concreţi după alegerile parlamentare. "Fiind înainte de alegeri, nu mă aştept la rezultate spectaculoase acum. Nu înseamnă că e un lucru rău faptul că această comisie s-a întrunit, va începe să lucreze, să exploreze care sunt cele mai bune formule pentru un viitor proiect de ţară, e un lucru pe care îl apreciez. Mă aştept la paşi mai concreţi după alegeri, când va exista o legitimitate mult mai puternică pentru un astfel de proiect pe baza votului cetăţenilor", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, un proiect de ţară "trebuie să fie îmbrăţişat de toate forţele politice, de societatea civilă, de mediul academic şi de alte instituţii şi de alte segmente ale societăţii". "În urmă cu un an şi jumătate, am discutat cu preşedintele şi i-am sugerat ar trebui să promoveze un proiect de ţară. Acel proiect eu îl doresc de multă vreme şi este 'România - a şaptea putere economică a Europei'. Nu pot să-mi retrag propriile spuse şi intenţii. Mă bucură că preşedintele a demarat acest proces. Preşedintele poate să aibă un rol foarte important, de factor coagulator. Proiectul de ţară nu este proiectul unui Guvern sau al unui partid", a adăugat Tăriceanu.

El a amintit că a desemnat doi colegi care să facă parte din această comisie. Administraţia Prezidenţială a anunţat săptămâna trecută înfiinţarea Comisiei pentru elaborarea proiectului de ţară. Pentru această comisie au fost nominalizate 23 de persoane, respectiv zece membri independenţi, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanţi ai formaţiunilor şi partidelor parlamentare, conform Agerpres.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.