Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania pentru prezidenţialele din Ungaria se învârte în jurul lui Soros. Acuzaţii şi dezminţiri

Candidatul opoziţiei de stânga la alegerile prezidenţiale din Ungaria, Laszlo Majtenyi, a insistat că îşi reprezintă propriile idealuri, întrebat indirect de un deputat creştin-democrat (KDNP, de guvernământ) dacă este "finanţat în continuare" de George Soros şi ce se aşteaptă de la el "în schimb", relatează luni MTI, conform agerpres.

"Acţionez pe baza propriilor mele convingeri şi nu la instrucţiunile altora", a declarat luni Majtenyi, după ce sâmbătă Istvan Hollik a declarat într-o conferinţă de presă că "Soros a contribuit la activităţile lui Majtenyi prin finanţarea institutului Eotvos Karoly (unde acesta este director) cu fonduri de 145 milioane de forinţi" (46.000 euro).

Citeşte şi: Lovitură de teatru în Franţa: Nou culoar FAVORABIL pentru Marine Le Pen

Candidatul opoziţiei a replicat luni că institutul pe care îl conduce a primit în total 57,5 milioane de forinţi în şase ani din "surse asociate cu Soros", subliniind că până acum campania sa prezidenţială a costat "zero forinţi" şi nu sunt aşteptate alte cheltuieli. El a mai spus că venitul său principal îl reprezintă salariul de lector universitar.

Coaliţia guvernamentală formată din Fidesz şi KDNP îl susţine pe preşedintele în exerciţiu, Janes Ader, pentru încă un mandat de cinci ani, în timp ce opoziţia de stânga a înaintat candidatura fostului avocat al poporului Majtenyi pentru alegerile stabilite pentru 13 martie, după cum a anunţat săptămâna trecută legislativul de la Budapesta. Şeful statului va fi ales de parlament prin vot secret, într-un singur tur dacă unul din candidaţi întruneşte două treimi din sufragii, în caz contrar urmând să fie convocat un al doilea tur, la care va fi suficientă o majoritate simplă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.