Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce a spus George W. Bush despre atentatele de la 11 septembrie: S-a aflat după 15 ani

11 septembrie

Americanii au fost zguduiţi pur şi simplu în urmă cu 15 ani când cei de la Al Qaida a produs sângeroasele atentate de la 11 septembrie. După 15 ani de la teroarea din Statele Unite apar primele dezvăluiri despre preşedintele de atunci al SUA, George W. Bush. Au fost dezvaluite transcripturile discutiilor dintre George W. Bush si echipa sa de la bordul avionului Air Force One din acea zi tragica.

Vezi și: Cancan la Palatul Victoria. Cine e 'SĂGEATA' liberală care face furori la Guvern

Transcripturile au fost facute publice de secretarul de presa al fostului presedinte american, Ari Fleischer, la comemorarea a 15 ani de la cel mai grav atentat asupra SUA de la Pearl Harbor incoace. Transcripturile au sase pagini si contin discutia initiala dintre George W. Bush si oamenii sai. Astfel, pentru prima data, americanii pot vedea reactia initiala a fostului presedinte SUA. "Suntem la razboi. Cand vom afla cine sunt responsabilii pentru asta, nu le va placea de mine. Cineva o sa plateasca" a spus Bush consilierilor sai si vicepresedintelui Dick Cheney, conform Reuters.

Citește și: Augustin Zegrean revine în forță: ar fi mișcare anului pe scena politică

Fleischer a mai spus ca a inceput sa isi ia notite imediat cum avionul prezidential a decolat din Florida, dupa ce presedinele a fost informat cu privire la atentatele de la World Trade Center si Pentagon. "Stiam ca trebuie sa iau notite, asta fac mereu, face parte din slujba mea. Dar pe 11 septembrie a devenit clar din prima clipa ca va fi esential sa imi notez tot ceea ce zice presedintele" a declarat acesta conform Reuters. Notitele acestuia arata si o dezlantuire emotionala a fostului presedinte SUA: "Abia astept sa aflu cine a facut asta, o sa dureze ceva timp. Vreau sa ajung cat mai repede acasa, nu vreau sa fiu tinut in afara Washingtonului" a mai spus Bush.

Vezi și: Fotografia care dă FIORI reci: detaliul neștiut din spatele acestei imagini

Desi consilierii sai l-au sfatuit ca nu este sigur sa se intoarca in Washington asa repede, presedintele SUA de atunci nici nu a vrut sa auda asa ceva si a cerut sa ajunga cat mai repede in capitala. Notitele jurnalistului includ si o referire la o conversatie pe care cei din avion, cu privire la o informatie primita de la sol, cum ca "Angel ar fi urmatoarea tinta", acesta fiind numele de cod pentru Air Force One, conform ProTV. Pentru o scurta perioada, cei de la bord au fost inspaimantati de ideea ca avionul prezidential ar putea fi urmatoarea tinta.

Citeşte şi: VIDEO Lupte violente în Alep. Trupele guvernamentale avansează. OFENSIVĂ majoră și în Latakia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.