Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce actori ai societății civile se regăsesc în Guvernul Cioloș

10-tehnocrat_1c0b46f7fd

10-tehnocrat_1c0b46f7fdCristian Ghinea, consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului României, face pe pagina oficială de Facebook o trecere în revistă a profesioniștilor din societatea civilă pe care i-a cunoscut de-a lungul timpului și care au devenit colegi cu el, în actualul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

În activitatea sa de think-tanker, Cristian Ghinea spune că era necesar ca întotdeauna să știe la cine să apeleze pentru o informație corectă și obiectivă. Astfel, pe Victor Grigorescu, actualul ministru al Energiei îl căuta mereu când avea nevoie de informații privind politici energetice și companii de stat din domeniu.

Cătălin Drulă era cel la care apela atunci când avea nevoie de informații despre infrastructură. Astăzi, acesta ocupă funcția de consilier al premierului pe infrastructură.

Atunci când trebuia să discute despre politica UE în Ucraina, Ghinea a ajuns să vorbească cu  românul care lucra în serviciul diplomatic european pe dosarul Ucraina. Călin Ungur este numele lui și astăzi ocupă funcția de consilier de stat pe afaceri externe.

Tot prin intermediul activităților sale a ajuns să-l cunoască pe Alin Mituța, actualul șef de cabinet al lui Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei.

De asemenea, după ce a ajuns să lucreze în Guvern, Cristian Ghinea s-a reîntâlnit cu mai mulți vechi colegi, precum Valeriu Nicolae, cu care a lucrat la Dilema Veche și care se ocupă în momentul de față de incluziune socială la Guvern. Valentin Mircea, șeful Corpului de Control precum și Vlad Voiculescu, șeful de cabinet al ministrei Finanțelor sunt alte două persoane pe care le-a cunoscut datorită anumitor proiecte ce țin de societatea civilă.

Motivul pentru care Cristian Ghinea face această trecere în revistă este unul simplu și ține de caracterul temporar al actualelor locuri de muncă. El declară că marele atu al echipei din jurul Guvernului, inclusiv a membrilor Executivului, este acela că nu se vor ține cu dinții de posturile ocupate, fiind conștienți cu toții că echipa lor a fost închegată cu scopul de a trece peste o perioadă de tranziție. Cu toții au un backround plin de proiecte personale la care vor fi bucuroși să se întoarcă atunci când va fi cazul. În schimb, politicienii de meserie nu schimbă Puterea decât cu Opoziția, cu scopul bine definit de a reveni la Putere.

Citește și Cine este Vlad Voiculescu, noul Director de Cabinet al ministrului de Finanțe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.