Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vor liberalii din Brăila la alegerile parlamentare: Anunţul şefului organizaţiei

Sondaj PNL Sibiu

Preşedintele interimar al PNL Brăila, Vasile Cortez, a declarat vineri că, în momentul în care a acceptat funcţia de lider interimar al liberalilor brăileni, şi-a propus drept scop obţinerea a cel puţin trei mandate de parlamentar, faţă de două, câte a avut până acum PNL Brăila. 'În scurta perioadă pe care o avem la dispoziţie până la intrarea în campania electorală din luna octombrie, vom încerca să ne organizăm pentru atingerea scopului pe care l-am declarat odată cu acceptarea funcţiei de preşedinte interimar: obţinerea a cel puţin trei mandate de parlamentari, nu două mandate, câte am avut până acum. În acest sens, vom încerca să-i convingem pe toţi simpatizanţii noştri să se alăture echipei PNL Brăila, pentru identificarea celor mai bune iniţiative cu care să-i mandatăm pe viitorii parlamentari liberali brăileni', a declarat Cortez.

Vasile Cortez a mai spus că intenţionează să reorganizeze structurile interne ale PNL, pentru că a înţeles că 'scorul slab înregistrat la alegerile locale a reprezentat o sancţiune dată de cetăţenii municipiului Brăila'. Pentru funcţia de de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Brăila, Vasile Cotez l-a desemnat pe Cătălin Hagiu, care are misiunea de a reforma structurile existente în interiorul organizaţiei, 'astfel încât oferta noastră politică să fie cunoscută de toţi cetăţenii municipiului Brăila şi de a-i convinge pe aceştia să iasă la vot la alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârşitul acestui an'. Vasile Cortez, consilier judeţean, a fost desemnat preşedinte interimar al PNL Brăila săptămâna aceasta, după ce fostul lider, senatorul Cătălin Boboc, şi-a depus demisia din funcţie, ca o 'asumare' a rezultatelor obţinute la alegerile locale din municipiu, dar şi pentru a linişti unele 'animozităţi interne'.

Fostul preşedinte al PNL Brăila, senatorul Cătălin Boboc, a reamintit, într-un comunicat de presă, faptul că, în primăvară, şi-a asumat candidatura la Primăria Brăila pentru alegerile din 5 iunie, acceptând 'o postură deloc comodă şi nerâvnită de mulţi', din care a încercat să gestioneze cât mai bine 'o campanie electorală dificilă'. 'Rezultatul alegerilor a fost unul nesatisfăcător, drept pentru care, în prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean mi-am pus mandatul la dispoziţia colegilor de partid. Propunerea mea a fost respinsă de cei prezenţi în sală, în special de către domnii primari prezenţi. Se pare că gestul meu nu a fost, însă, suficient. S-au ridicat câteva voci care au declanşat o campanie împotriva mea. Conştient că atmosfera de tensiune nu are cum să fie benefică, am decis că binele partidului trebuie să primeze. De aceea, mă retrag din funcţie şi mă pun la dispoziţia B.P.N. al PNL. Rămân alături de colegii mei, voi face echipă cu aceştia şi voi da cu siguranţă o mână de ajutor viitorului preşedinte, la continuarea dezvoltării PNL Brăila', a spus Cătălin Boboc.

Cătălin Boboc a obţinut în urma alegerilor din 5 iunie un procent de 18,67%, în calitate de candidat la Primăria Brăila, în timp ce social-democratul Marian Dragomir, care şi-a adjudecat funcţia de primar, a fost votat de 44,68% dintre alegători. În Consiliul Local Brăila, din totalul de 27 de consilieri, 14 sunt ai PSD, care are majoritate simplă, 7 ai PNL, 3 ai PND, 2 ai ALDE, plus un independent, în persoana lui Lucian Căprariu. În Consiliul Judeţean, PSD are 14 consilieri, în timp ce PNL are 12, iar ALDE, PMP şi PND câte doi consilieri, cel de al 33-lea consilier fiind, ca şi în mandatul precedent, independentul Marian Căpăţână.

PSD a câştigat primăriile în 23 de localităţi, PNL în 19, iar ALDE şi PMP fiecare în câte o localitate, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.