Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO condamnă Rusia pentru privarea arbitrară de libertate a opozantului Aleksei Navalnîi

CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Rusia pentru încălcarea dreptului la libertate, la libertatea de întrunire şi la un proces echitabil pentru opozantul Aleksei Navalnîi, căruia statul rus va trebui să-i plătească de asemenea 51.000 de euro sub formă de daune morale şi încă 12.700 cheltuieli de judecată, relatează AFP şi Reuters. CEDO recunoaşte astfel că avocatul şi bloggerul rus anticorupţie, arestat de şapte ori între 2012 şi 2014, a fost supus la "arestări disproporţionate" şi "privări de libertate arbitrare".

Ministerul rus de Externe nu a răspuns pentru moment la solicitarea Reuters de a comenta această decizie. În ce-l priveşte, Navalnîi, care şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de la anul din Rusia, a comentat într-un mesaj video că decizia CEDO "arată cât de corupt şi distorsionat este sistemul rus de justiţie". "De fiecare dată, au fost un judecător, un procuror, poliţişti care m-au arestat şi au întocmit rapoarte false. Zeci, sute de persoane care au încălcat grav legea fără să clipească din ochi", a acuzat opozantul, conform Agerpres.

În prezent, Navalnîi, în vârstă de 40 de ani, este judecat din nou, sub acuzaţia de deturnare de fonduri, în oraşul Kirov, după ce Curtea Supremă a Rusiei a anulat anul trecut condamnarea sa în acest caz. Dacă va fi din nou găsit vinovat, el ar putea fi nevoit să renunţe la proiectul de a candida la alegerile din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.