Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China. 230 de arestări pentru o fraudă piramidală

11mark
arest

Poliţia chineză a arestat 230 de persoane în sudul ţării în cadrul unei anchete privind o fraudă piramidală, aflată la originea unei rare manifestaţii săptămâna trecută la Beijing, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Un număr de 55 de societăţi sunt vizate de această anchetă şi 142 din cele 230 de persoane interpelate fac obiectul unor procese penale, a anunţat duminică poliţia din provincia Guangdong (sud) într-un comunicat transmis pe reţelele sociale.

Citește și: Se aprinde Orientul: Arabia Saudită acuză Qatarul că vrea să declare război

Poliţiştii s-au angajat să menţină ''o presiune sporită în cadrul acestei represiuni'', ce vizează platforma de investiţii Shanxinhui, sau ''un schimb filantrofic'', cu baza în Guangdong.

Lunea trecută, mai multe sute de deponenţi ai schemei piramidale au manifestat la Beijing pentru a apăra această platformă. Şaizeci şi trei de deponenţi au fost apoi reţinuţi pentru ''atingeri la adresa ordinii sociale'' şi alţi patru pentru ''tulburarea ordinii publice''.

Zhang Tianming, fondatorul platformei Shanxinhui, a fost arestat pe 21 iulie, precum şi mulţi dintre angajaţii săi. Ei sunt suspectaţi că au sustras fraudulos ''sume vaste'' de la victimele lor sub pretextul ''unui ajutor pentru persoane cu venituri modeste''.

Site-ul platformei Shanxinhui nu mai este accesibil. O versiune în cache a site-ului descrie platforma drept o firmă de investiţii care promovează cauze precum reîmpădurirea şi lupta împotriva sărăciei.

Poliţia a efectuat anchete în 2.826 de cazuri de sisteme piramidale de fraudă în 2016, respectiv cu 20 % mai mult decât în anul precedent, potrivit guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.