Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș s-a răzgândit

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Iată ce spunea de curând Dacian Cioloș la o emisiunea la TVR:

”Nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid și nu candidez la alegerile din acest an”

Iată ce spune azi:

”Nu. Am spus ca nu o sa candidez. Si eu nu am inteles din ceea ce a spus domnul presedinte Iohannis ca mi-a cerut sa candidez”.

Într-adevăr, Iohannis nu i-a cerut să candideze, însă Cioloș, cu o lună în urmă, a ținut neapărat să pună capăt speculațiilor și a declarat răspicat nu doar că nu va candida, dar nici nu se va înscrie într-un partid și nici nu va înființa un nou partid.

Citește și: CTP, despre Cioloș în PNL: Promit că mă las de gazetărie politică

De aici apar foarte multe întrebări legate de soarta alegerilor parlamentare, poziționarea principalilor actori politici și modul în care se va face viitorul cabinet.

Să fie declarația de azi un prim pas spre răzgândire? Să fi fost presat Cioloș să se înscrie în PNL, acum că unul dintre cei doi co-președinți a demisionat din funcție?

Ce se va întâmpla, dacă Cioloș se va înscrie în PNL, cu capitalul său de popularitate? Va fi capabil să tragă după el listele liberalilor la parlamentare, chiar dacă nu se va afla pe ele?

Ce joc îi va rămâne lui Iohannis la dispoziție, dacă, deși înregimentat în PNL, partidul său nu va obține primul loc la scrutinul parlamentar? Îl va nominaliza premier sau îl va sacrifica în favoarea altui nume?

Înregimentarea lui Cioloș va crea o problemă și la electoratul USR. USR s-a delimitat permanent de PNL, dar aproape că l-a adoptat în partid pe Cioloș? Cum se va poziționa Nicușor Dan față de Cioloș, în condițiile în care acesta intră un partid pe care USR îl numește ”nereformat”?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.