Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNAS: 87% din cardurile de sanatate au fost distribuite

card sanatate

Aproximativ 87% din cardurile de sanatate au fost distribuite pâna în prezent, a declarat marti într-o dezbatere presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

Astfel, pâna în prezent au fost tiparite 12,5 milioane de carduri. 'Un numar mic de carduri s-au întors la Casele Judetene, altele sunt în prezent în procesare. Cardul se activeaza daca cetateanul este asigurat. Initializarea acestuia dureaza între 30 de secunde pâna la un minut', a spus reprezentantul CNAS.
El a afirmat ca CNAS accepta pentru început refuzul unor persoane de a folosi cardul de sanatate, însa a precizat ca într-un timp scurt vor fi validate doar acele servicii medicale cuprinse pe card.
'Datele personale ale pacientului nu sunt afectate de card. Cardul arata ca esti asigurat. Nu are nicio legatura nici cu religia', a mai spus seful CNAS. El a mentionat ca sunt extrem de putine persoane care refuza cardul si a precizat ca într-un timp scurt CNAS se va gândi la o anumita varianta, astfel încât sa nu se mai foloseasca 'doar acel plastic'. În opinia lui Vasile Ciurchea, anul viitor cardul va reprezenta un proiect de succes.
Vasile Ciurchea a spus ca pâna în prezent sunt aproximativ 4 milioane de dosare electronice. În ceea ce priveste biletele de trimitere, Vasile Ciurchea a spus ca va exista un proiect electronic si pentru acestea, astfel încât totul sa fie 'viabil si cuantificabil'.
Potrivit presedintelui CNAS, din ianuarie-februarie anul viitor, daca lucrurile merg bine, se vor utiliza cititoarele de carduri.
Întrebat despre bugetul CNAS pentru 2015, Ciurchea a afirmat ca acesta va fi unul mai mare. 'Bugetul nu va fi unul mai mic, vom primi bani în plus si datorita colectei', a punctat Ciurchea.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.