Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisar european: Franţa are nevoie de reforme majore

pierre-moscovici

Comisarul european pentru afaceri economice, francezul Pierre Moscovici, a afirmat ca Franta este o tara cu forte enorme, dar care are nevoie de reforme ''clare si majore'', relateaza luni AFP.

''Este nevoie de o agenda de reforme care sa fie continua si foarte ambitioasa'', deoarece ''Franta este o tara care a suferit pierderi în ce priveste competitivitatea'', a declarat Moscovici într-o emisiune la postul BFMTV.
În opinia lui Moscovici, fost ministru socialist al economiei, aceasta situatie dureaza de mai mult timp si problema este de a sti ''daca ''eforturile bugetare sunt suficiente pentru a reduce deficitul'' si daca ''reformele structurale sunt suficiente''.
Mentionând ca se discuta despre reforme, Moscovici a evocat ''pachetul consistent'' de 155 de reforme prezentate în urma cu circa zece zile de catre premierul francez, Manuel Valls.
''Îmi doresc ca guvernul sa reuseasca, dar în prezent nu este îndeplinit obiectivul bugetar'', a afirmat comisarul european, precizând ca vrea sa aiba fata de guvernul francez o pozitie 'obiectiva' în activitatea sa.
Moscovici a reafirmat ca reforma prezentata de actualul ministru francez al economiei, Emmanuel Macron, reprezinta ''un pas substantial'' care merge ''în directia buna''. Apoi, este vorba 'de a evalua capacitatea reformelor de a genera crestere economica'', a adaugat comisarul european, precizând ca va încerca sa se întâlneasca în fiecare luna cu presedintele francez, Francois Hollande.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.