Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană: UE se confruntă cu o provocare majoră

comisia europeana

Uniunea Europeana se confrunta cu ''provocarea majora'' de a da noi asigurari evreilor cu privire la viitorul lor în Europa, a declarat miercuri prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, transmite AFP.

''Astazi, vedem ca în anumite state membre, o majoritate a comunitatii evreiesti nu este sigura ca are un viitor în Europa. Este o provocare imensa chiar pentru fundamentele integrarii europene. În Europa, este loc pentru fiecare, indiferent de credinta si originea voastra, fie ca este vorba de evrei, musulmani, crestini sau atei'', a spus Timmermans într-o conferinta de presa.
El s-a pronuntat pentru utilizarea educatiei si a tuturor celorlalte instrumente aflate la dispozitie pentru a preveni ca o parte a societatii ''sa basculeze spre extremism si intoleranta''.
Luni, ministrii de externe ai statelor membre UE, reuniti în Consiliul Afaceri Externe (CAE), s-au pronuntat pentru o cooperare sporita în cadrul blocului comunitar, dar si cu tarile arabe în lupta împotriva terorismului, în contextul în care Europa este în stare de alerta dupa atentatele comise recent Franta si dupa neutralizarea unei celule jihadiste în Belgia.
Sefa diplomatiei europene Federica Mogherini a anuntat la finalul reuniunii CAE ca s-a convenit o mai buna 'coordonare' în materie de 'schimb de informatii' si în ceea ce priveste serviciile secrete, în interiorul UE, însa si cu alte tari.
Mogherini a mentionat în acest sens 'Turcia, Egiptul, tari din Golf, Africa de Nord, însa si Africa si Asia'. Ea a precizat ca vor exista doua 'actiuni concrete imediate': stabilirea de 'atasati de securitate în toate delegatiile UE din tarile în cauza', pentru a mentine 'contacte permanente între profesionistii din securitate si contraterorism', si 'îmbunatatirea comunicarii cu populatiile arabofone în cadrul UE si cu comunitatea araba din lume'.
Europa a fost lovita de o unda de soc dupa un atac, comis la 7 ianuarie, asupra sediului publicatiei satirice Charlie Hebdo de la Paris, soldat cu 12 morti si 11 raniti. Dupa doua zile, fortele speciale franceze i-au ucis pe cei doi jihadisti (fratii Said si Cherif Kouachi) acuzati de masacrul de la Charlie Hebdo, precum si pe Amedy Coulibaly, autorul unei luari de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite dupa asalt cadavrele a patru persoane.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.