Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia juridică din Senat trage de timp: O nouă amânare în cazul ministrului Viorel Ilie

comisia juridica senat

Comisia juridică a Senatului a amânat, marţi, pentru săptămâna viitoare, luarea unei decizii în cazul cererii DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie. 

Propunerea de amânare a votului pe raport a venit din partea preşedintelui Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc, care le-a solicitat membrilor Comisiei să analizeze materialul scris întocmit de avocatul ministrului Viorel Ilie. 

"Am primit, aşa cum am solicitat sau cum ne-a promis avocatul senatorului Viorel Ilie, un material în apărarea domniei sale. El v-a fost distribuit acum. V-aş propune să luaţi cunoştinţă de ceea ce a spus domnul avocat aici şi, cu întregul material venit şi de la Parchet, să decidem în următoarea şedinţă, fiind în termen aşa cum a hotărât şi Biroul Permanent", a spus Cazanciuc în şedinţa Comisiei juridice a Senatului, potrivit Agerpres.

În replică, senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat că este împotriva amânării votului şi a atras atenţia că în această perioadă se desfăşoară şi vizita delegaţiei europene pe tema MCV. 

"Astăzi şi mâine avem delegaţia europeană pe teme de MCV. Din nou se va spune că am amânat în mod deliberat acest lucru. Din nou se va vorbi de blaturi şi de alte lucruri. Din punctul de vedere al PNL noi suntem dispuşi să discutăm astăzi. (...) Suntem pregătiţi să votăm această cerere", a susţinut Fenechiu. 

Senatorul USR Eduard Dircă s-a pronunţat şi el în favoarea unui vot în şedinţa de marţi. 

"Noi nu apreciem utile notele scrise depuse de domnul avocat. Am avut aici timp două săptămâni, am studiat dosarul, ne-am format o opinie, aceste note scrise nu ne pot schimba convingerile. E clar că această situaţie trebuie luată cât mai repede în discuţie", a afirmat parlamentarul USR. 

La finalul şedinţei, preşedintele Comisiei juridice Robert Cazanciuc a susţinut că momentul misiunii MCV nu are legătură cu solicitarea DNA în cazul ministrului Ilie. 

"Misiunea MCV a României este programată cred că din primăvară. S-a hotărât că în septembrie va fi misiunea şi data exactă. Nu cred că are legătură cu momentul la care să spunem că această solicitare a venit pe ordinea de zi a Comisiei juridice, ci pur şi simplu e o procedură parlamentară în derulare. (...) avem un termen de depunere a raportului, pe 26 septembrie. Vom fi în termen cu acest raport. Au fost proceduri de luare la cunoştinţă de dosar, după cum ştiţi, de un raport preliminar, de audiere a domnului senator, de depunere de concluzii scrise de către avocat. Suntem exact în procedură, nu în afara ei şi în termen', a declarat Cazanciuc. 

Decizia de amânare pentru săptămâna viitoare a raportului a fost luată cu şapte voturi pentru şi patru împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.