Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT TOTAL Turcia anchetează un fost șef al CIA: 17 persoane din SUA sunt vizate

justitie turcia

Autorităţile turce au deschis o anchetă împotriva a 17 persoane din SUA, printre care un fost şef al CIA, John Brennan, liderul minorităţii din Senat, Charles Schumer, un fost procuror federal, Preet Bharara, şi un înalt oficial din CIA, Graham Fuller, suspectaţi de legături cu puciul eşuat din 15 iulie 2016, informează AFP şi DPA.

Ancheta a fost deschisă de parchetul din Istanbul după ce un grup de avocaţi turci a depus o plângere împotriva celor 17, pe care i-au acuzat de legături cu reţeaua predicatorului islamist Fethullah Gulen, pe care autorităţile de la Ankara îl acuză că s-ar fi aflat în spatele loviturii de stat eşuate, potrivit Anadolu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Lista persoanelor anchetate include cetăţeni americani care au fost implicaţi în afaceri turce şi cetăţeni turci care locuiesc în SUA. Sunt incluşi şi Michael Rubin şi Henri Barkey, care lucrează pentru un grup de reflecţie axat pe problemele Orientului Mijlociu. Pe listă mai figurează şi cetăţenii turci Faruk Taban, preşedintele Turkic American Alliance (TAA), şi Talha Saraç, de la Turkish American Business Network, adaugă Anadolu.

Ei sunt acuzaţi de "tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale", "tentativă de răsturnare a guvernului turc" şi "apartenenţă la o grupare teroristă armată". Anadolu relatează că unii dintre aceşti suspecţi s-ar fi întâlnit într-o primă ocazie pe o insulă de lângă Istanbul chiar în ziua puciului eşuat, iar o a doua oară într-un restaurant din Istanbul, două zile mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.