Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFUZIE totală. Americanii anunţă vizita lui Tillerson la Moscova, ruşii spun că nu ştiu nimic

Rex Tillerson

Ministerul de Externe al Rusiei a refuzat să confirme sau să infirme marţi informaţiile despre posibila vizită a secretarului de stat Rex Tillerson în aprilie la Moscova, exprimându-şi surprinderea faţă de "scurgerile constante" de informaţii sensibile de la Washington, relatează Reuters, conform agerpres.

Surse au declarat luni pentru Reuters că Tillerson ar intenţiona să lipsească de la prima sa întâlnire cu miniştrii de externe din NATO în luna aprilie pentru o întrevedere cu preşedintele Chinei la Washington, iar apoi ar urma să se deplaseze în Rusia.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

La solicitările presei de a confirma vizita lui Tillerson în aprilie la Moscova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că diplomaţia rusă nu este pregătită "nici să confirme şi nici să infirme" informaţiile despre această vizită.

"Dar suntem evident surprinşi de scurgerea constantă de informaţii sensibile de la Washington", a scris ea într-o postare pe Facebook.

"Este timpul pentru elitele politice americane să-şi dea seama dacă 'hackerii ruşi' au spart din nou serverele Departamentului de Stat sau dacă ameninţarea la securitatea informaţiilor din SUA are totuşi origine americană?", remarcă maliţios Zaharova.

În acelaşi timp, ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov a declarat că nu are cunoştinţă de planurile lui Tillerson de a efectua o vizită la Moscova.

Bătălia pentru Damasc. Jihadiştii şi insurgenţii au lansat o nouă ofensivă violentă

Absenţa de la summitul NATO şi vizita la Moscova riscă să lase impresia că administraţia Trump acordă prioritate relaţiilor SUA cu marile puteri în detrimentul naţiunilor mai mici care depind de Washington în materie de securitate, comentează Reuters.

Tillerson a colaborat ani de zile cu guvernul rus în calitate de preşedinte al companiei Exxon Mobil Corp. şi a pus la îndoială oportunitatea sancţiunilor instituite împotriva Rusiei - ca urmare a rolului ei în criza ucraineană - întrucât acestea, în opinia sa, ar afecta companiile din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.