Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu: 'Abia asta e adevărata lovitură de stat'

ctp cristian tudor popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu are o reacţie furibundă după tentativa de lovitură de stat eşuată din Turcia.

„Părea un moment dintr-un film hollywoodian recent, acum, dacă ne gândim din punct de vedere politic, militar, al serviciilor de informaţii, e vorba de un gest logic al CNN de a da o tribună lui Erdogan pentru că au fost mai mult ca sigur informaţi în legătură cu posibilitatea acestei lovituri de stat de a reuşi. Altfel, CNN, când e vorba să blocheze anumite informaţii, să facă filtre informaţionale, propagandă, o face foarte bine, a demonstrat-o în războaiele duse de America în Orient, însă, în cazul de faţă, americanii au mizat pe Erdogan având în vedere informaţiile pe care le aveau la dispoziţie.

Citeşte şi: DOLIU în fotbalul românesc: Un fost mare fotbalist şi antrenor a încetat din viaţă / VIDEO

Ce vedem acum că se întâmplă în Turcia se poate numi adevărata lovitură de stat, ce a avut loc săptămâna trecută a fost o caricatură, nu spun că a fost o înscenare, dar dacă nu exista această aşa zisă lovitură de stat a unui grup minoritar din armată trebuia inventată. Nu au fost respectate reguli minimale ale unei lovituri de stat. Prima: înainte să faci, taci. Or, exact asta au încălcat puciştii: au avut gura mult mai mare decât mijloacele pe care le aveau la dispoziţie.

Citeşte şi: Un fost primar se zbate între viaţă şi moarte, deși a fost dat anunțul că a decedat

Ce se întâmplă acum cu responsabilii pentru focurile de armă trase în mulţime e inevitabil. Militarii respectivi, cei care au dat ordinele trebuie să sufere toate consecinţele juridice pe care le cunosc foarte bine, ştiau ce riscă. Acum în Turcia are loc o adevărată lovitură de stat care nu doreşte înlocuirea unui lider cu altul, ci reorientează Turcia din punct de vedere militar şi strategic, are loc o adevărată revoluţie culturală.

După Brexit avem un Turcexist - Turcia iese sau cel puţin se îndreaptă acum, iese din coordonatele NATO, europene şi se îndreaptă spre cele ale dictaturilor rusă, iraniană şi poate chineză”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

CIteşte şi: Justiţia îl doboară pe Tăriceanu: Cum va fi anihilat şeful Senatului până la alegeri (documente)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.