Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM: Procuror Traian Nedelcuţă, suspendat din funcție

justitie drept

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât suspendarea din funcţie a lui Traian Nedelcuţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA. 

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a domnului Nedelcuţă Traian Eduard, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni. Hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea 317/ 2004 privind CSM, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor, şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea 303/ 2004, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni", se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Dacian Cioloș, DECIZII după ședința CSAT


Traian Nedelcuţă a fost trimis în judecată de către DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

El este acuzat că, în mai 2014, prin intermediul grefierei Mioara Damiana Costache, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunţători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro.

Elveția este în stare de ALERTĂ: Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Geneva

ULTIMĂ ORĂ KazMunaiGas, proprietarul Rompetrol, dă România în judecată


"Pentru aceşti bani, magistratul ar fi fost de acord să obţină o situaţie juridică favorabilă rudei denunţătorilor, arestat preventiv într-un dosar al PT Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor într-o infracţiune cu limite de pedeapsă mai mici - loviri sau alte violenţe sau vătămare corporală. În acelaşi context şi prin acelaşi intermediar, Nedelcuţă a primit efectiv suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obţine de la medicul legist un certificat medico-legal, din conţinutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viaţa victimei", susţin procurorii. 

DNA menţionează că magistratul, întrucât nu a reuşit să-şi traficheze influenţa pe lângă medicul legist, prin intermediul grefierei, a restituit denunţătorilor suma de 2.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.