Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum aruncă Guvernul banii pe fereastră: În locul CNADNR se înființează două companii

romaniatv.net
guvern ciolos

Guvernul a luat o decizie radicală: vrea să desființeze CNADNR. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) urmează, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență, să fie spartă în două entităţi separate: una destinată investiţiilor, iar alta specializată pe lucrări de reparaţii şi mentenanţă.

Știți că drumul spre iad este pavat cu intenții bune. Noi sperăm că întâi se vor clarifica lucrurile, pentru că de asta este aici Corpul de Control al primului ministru pentru câteva luni de zile, să se clarifice aceste situații care sunt reclamate de diverse persoane, inclusiv de noi. Astăzi se va decide ca partea de investiții să fie preluată într-o companie de investiții, care eventual, în opinia noastră, să fie unită cu partea de investiții de la CFR Infrastructură pentru a se crea o infrastructură multi-modală care să corespundă necesităților din sec. XXI al României, pentru că noi avem încă o infrastructură de sec. XIX” a declarat Alin Goga, consilier CNADNR.

La întrebarea, e ce se fac totuși două companii, Alin Goga a răspuns:

Sunt totuși 18 mii de km care au nevoie de mentenanță și avem acei nenorociți de 771 de km de autostradă care au fost făcuți și trebuie să fie cârpiți. Sunt 235 de milioane de euro venituri care trebuie să se ducă pe partea de întreținere. Din bugetul actual, din nefericire, acești bani nu ajung niciodată în întreținere. Ajunge un bugeta de 50-60 de milioane maxim 100 de milioane de euro. În principiu, s-ar putea să fie o idee bună”.

„Una dintre entităţi se va ocupa strict de zona de investiţii şi autostrăzi, iar cealaltă de reparaţii şi mentenanţă. Cele două companii vor avea directori separaţi. Decizia va fi luată în acest an prin Hotărâre de Guvern, la care lucrăm în prezent“, este declarația ministrului Transporturilor, Dan Costescu, din luna mai.

Cum a fentat Mitică Dragomir statul, cu două luni înainte de condamnare

Practic, cele două companii presupune două conduceri, care vor lucra cu aceeași angajați. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor, compania are aproximativ 6.000 de angajaţi.

Gabriel Oprea, în fața magistraților ÎCCJ

Deocamdată nu este clar ce poziţie îi va fi rezervată lui Cătălin Homor, actualul director general al CNADNR.

Proiectul se află astăzi pe ordinea de zi a Guvernului pentru dezbatere, relatează Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.