Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu, la un pas de eliberare. Decizia MAJORĂ a comisiei de la penitenciarul Rahova /UPDATE

dan voiculescu

UPDATE

Din ultimele informaţii, se pare că Dan Voiculescu nu va fi eliberat prea curând din penitenciar. Surse din Administraţia Penitenciarelor au anunţat că abia peste 10 luni se poate lua o decizie în acest caz.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Comisia de liberare condiționată a penitenciarului Rahova a decis, vineri, că Dan Voiculescu îndeplinește condițiile pentru a ieși din închisoare, susțin surse citate de televiziunile de știri.

Din pedeapsa de 10 de ani de închisoare (3654 zile), Voiculescu a executat efectiv până la data la care ar intra in comisia de eliberare condiționată 841 de zile. Fondatorul trustului Intact, în vârstă de 70 de ani, beneficiaza de prevederile Capitolului V, sectiunea a 6-a, art. 100 din Noul Cod Penal, cu privire la condițiile eliberării condiționate.

Potrivit procedurii, propunerea va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare la instanţa competentă teritorial, în acest caz Judecătoria Sectorului 5, magistraţii de aici urmând să pronunţe o decizie în primă instanţă în cazul eliberării condiţionate.

Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova din august 2014, după ce a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. În acest dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, a fost deja eliberat condiţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.