Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a migranților aflați în greva foamei: Ce s-a întâmplat

migrantiReutes

Cei aproape o sută de migranţi care au intrat luni în greva foamei la frontiera sârbo-ungară, în încercarea de a determina guvernul de la Budapesta să le permită intrarea în Ungaria pentru a-şi continua călătoria către vestul Europei, au renunţat vineri la acest protest, deşi nu au reuşit să convingă autorităţile ungare să deschidă graniţa, relatează AFP. Acest grup de migranţi, majoritatea afgani şi pakistanezi, s-au numărat printre cei aproximativ 300 de migranţi care pe 22 iulie au pornit de la Belgrad într-un marş către frontiera ungară, dar mulţi au renunţat la scurt timp din cauza căldurii excesive.

'Sperau să treacă în Ungaria, dar măcar au reuşit să se facă auziţi', a declarat pentru AFP un reprezentant local al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Conform acestui organism, în prezent în Serbia sunt blocaţi circa 3.600 de migranţi care doresc să ajungă în vestul Europei, dar nu reuşesc întrucât nu pot trece de graniţa ungară, care este securizată de anul trecut cu un gard de sârmă ghimpată. Ministerul de Interne sârb a anunţat joi că în ultimele cinci zile au fost interceptaţi circa o mie de migranţi care au încercat să intre ilegal în Serbia traversând pe jos zonele muntoase greu accesibile. Conform unui ONG local, aceştia sunt, în ordine numerică, afgani, pakistanezi, sirieni şi irakieni.

Totodată, autorităţile de la Belgrad au avertizat că aşa-numita rută a Balcanilor de fapt nu este închisă şi au cerut ajutor Uniunii Europene pentru ca migranţii, care încearcă în continuare să traverseze clandestin graniţele, uneori cu ajutorul traficanţilor, să poată călători legal. Şi autorităţile din Macedonia au constatat o 'creştere a numărului tentativelor de intrare ilegală, precum şi a traficului ilegal cu migranţi', potrivit unei declaraţii a preşedintelui macedonean Gjorge Ivanov, care a precizat că din luna martie au fost împiedicate circa 18.000 de intrări ilegale în ţară. În Bulgaria patru agenţi de poliţie au fost arestaţi în noaptea de joi spre vineri, ei fiind acuzaţi că au facilitat şi chiar au organizat transportarea ilegală în Serbia a unor migranţi care nu aveau actele în regulă, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.