Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră: Ce se întâmplă cu dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak

basescu jurnalisti rapiti

Judecătoria Sectorului 5 a luat joi o decizie în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, eveniment petrecut în 2005. Instanţa şi-a declinat competenţa către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe motiv că Vasile Blaga, intimat în dosar, era ministru la data evenimentului.

Cererea de redeschidere a dosarului a fost depusă de Corneliu Vadim Tudor, iar cei vizaţi de plângere sunt Traian Băsescu şi Vasile Blaga.

Parchetul General preciza, pe 18 mai, într-un răspuns pentru România TV, că, în dosarul privind jurnaliştii răpiţi în Irak, deschis de procurori în urma unei plângeri penale depuse de Corneliu Vadim Tudor, în care sunt acuzaţi atât Traian Băsescu cât şi Vasile Blaga, s-a început urmărirea penală pentru divulgare de secrete de stat, delapidare, neglijenţă în serviciu, abuz în serviciu, conflict de interese şi uzurparea funcţiei.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 ar fi trebuit să decidă dacă se redeschide dosarul supranumit "răscumpărarea jurnaliştilor răpiţi în Irak". Cazul a pornit de la sesizarea depusă de Corneliu Vadim Tudor. Acesta îi acuză pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga că şi-ar fi oprit 4 milioane de dolari din banii plătiţi în 2005 de statul român. Joi 28 mai, Judecătoria Sectorului 5 şi-a declinat competenţa în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.