Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deputat PSD contestă amenda penală primită de la instanța supremă

justitie

Deputatul PSD Florin Pâslaru a declarat, vineri, ca a contestat amenda de 2.000 lei primita de la instanta suprema pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, sustinând în continuare ca nu a încalcat legea si ca a facut, de fapt, o "greseala morala" pentru care îsi cere scuze alegatorilor.

Deputatul Florin Pâslaru a declarat, într-o conferinta de presa, ca nu a încalcat legea si a contestat la Înalta Curte de Casatie si Justitie amenda penala de 2.000 lei pe care a primit-o pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, transmite Mediafax.

"Eu deja mi-am cerut scuze si îmi mai cer scuze înca o data si de câte ori va fi mai nevoie în fata alegatorilor, dar în continuare sustin ca nu am încalcat legea, motiv pentru care, desi e numai 2.000 lei amenda si ar trebui toata lumea sa îmi spuna «esti bucuros ca asta e sentinta» eu am avut contestatie pentru ca eu cred în continuare ca nu am încalcat legea si sunt argumente care ma fac sa cred lucrul acesta. Dar de câte ori trebuie sa îmi cer scuze, eu imi cer scuze. E o greseala morala, asta este", a afirmat Pâslaru.

El a adaugat ca "la cabinetul parlamentar trebuie sa angajezi oameni de încredere", iar fiul sau a fost platit din suma forfetara pusa la dispozitia oricarui parlamentar de Camera Deputatilor.

"Vreau sa spun ca judecatorii au ramas putin perplecsi când am spus ca baiatul meu nu a fost platit din banii Camerei Deputatilor, ci din suma forfetara pe care noi oricum o platim, dam, nu dam, ce facem cu banii este la dispozitia nostra. A fost o noutate pentru judecatori, probabil din cauza asta a fost si sentinta aceasta", a mai spus Florin Pâslaru.

Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost condamnat de instanta suprema pentru conflict de interese, judecatorii aplicând în cazul sau o amenda penala de 2.000 de lei, pentru ca si-a angajat fiul la biroul sau parlamentar, în perioada 2009-2012.

În 7 ianuarie 2014, deputatul PSD a fost trimis în judecata de procurorii Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese.

Potrivit procurorilor, Florin Pâslaru, în calitate de deputat, a încheiat un contract civil si ulterior a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care fiul sau a fost angajat, în perioada 2009-2012, în cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerat din bugetul Camerei Deputatilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.