Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Fonduri europene deturnate de cumnatul lui Ponta - surse

DNA

Procurorii DNA efectuează marţi 14 percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane. Potrivit unor surse judiciare, vizată este şi o firmă care aparţine mamei şi surorii lui Ponta.

Percheziţii au loc acasă la cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Cristian Herţanu, care va fi dus la audieri la DNA Ploieşti. Surse judiciare au precizat pentru stiripesurse.ro că procurorii vizează fapte ilegale comise în legătură cu un proiect european de construcţie a unor reţele de canalizare.

Fondurile din cadrul proiectului european ar fi fost deturnate în proporţie de 54% şi însuşite în interes propriu. Pe lângă deturnarea de fonduri, procurorii suspectează şi alte tactici evazioniste. Prejudiciul se ridică la 7,8 milioane de lei, iar sumele din evaziune ar fi de 2,5 milioane de lei.

Potrivit surselor menţionate Iulian Herţanu, administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L. Dobroești (jud. Ilfov), Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L., S.C. CVR Activities Group S.R.L. București și S.C. Gefam Pro S.R.L., și Mihail Marian Coman, administrator/asociat la S.C. Indserv S.R.L. Ploiești şi S.C. Indserv Proiect S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A., în calitate de consilier al directorului general, au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic”.

Contractul a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. – S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L. şi S.C. Hidro Prahova S.A. Ploieşti. Contractul era finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Cei trei au acţionat pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. şi o a patra persoană: Liviu Munteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.