Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii revoltatoare despre unitatea de arsi de la Floreasca NEFOLOSITA in criza Colectiv

spital

O unitate pentru arsi zace nefolosita la spitatlul Floreasca din Capitala, desi a fost inaugurata in urma cu jumatate de an, chiar de ministrul Banicioiu. Unitatea moderna si ultraperformanta urma sa imbunatateasca considerabil tratamentul persoanelor care au suferit arsuri, insa ea a ramas nefolosita, chiar si in criza provocata de tragedia de la Colectiv.

Utilarea unitatii speciale a costat 9 milioane de euro. Interesant este ca din comisia care a organizat licitatia a facut parte doctorul Ioan Lascar, iar licitatia a fost castigata de firma Gemedica detinuta de Aurel Galea, acelasi aurel Galea care detine si clinica Academica unde acorda consultatii tocmai doctorul Ioan Lascar.

Aurel Galea este un apropiat al primarului suspendat Sorin Oprescu, caruia i-a finantat campania electorala. Acestia sunt chiar parteneri de afaceri, detanand impreuna clinica Academica.

În zilele care au trecut de la dezvăluirea faptului că în București există o unitate modernă destinată îngrijirii arșilor care zace nefolosita, Spitalul Floreasca nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate de RISE Project, legate de acest caz.

Firma Gemedica a câștigat licitația organizată de Spitalul Floreasca în condițiile în care a fost singura care s-a înscris în competiție. De altfel, la toate licitațiile organizate de Spitalul Floreasca și câștigate de firma Gemedica (toate câte au fost găsite de RISE Project pe site-urile de specialitate), această companie a participat singură, fără să o concureze nimeni.

Profesorul Ioan Lascăr, șeful secției de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, a povestit, în primăvără, la inaugurare, care este atuul terapiei care va putea fi efectuată în această unitate superechipată: „Oxigenarea țesuturilor nu se face doar pe cale sanguină și respiratorie. Oxigenul pătrunde în țesuturi și prin tegumente”.

Justificând nefolosirea unității pentru îngrijirea arșilor de la Clubul Colectiv, Ioan Lascăr a invocat, tot ieri, rațiuni de operativitate, zicând că e mai ușor pentru personalul medical să îi trateze pe toți pacienții în același loc, adică în cadrul saloanelor deja exitente ale secției de chirurgie plastică, precizeaza hotnews.ro

ancheta integrala poate fi gasita aici: Rise Project

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.