Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri explozive ale unui fost deputat: 'Ghiță e produsul lui Băsescu'

captura tv
sebastian ghita

Sociologul Alin Teodorescu a declarat pentru Revista22.ro că Sebastian Ghiță "este produsul lui Traian Băsescu", acesta fiind cel care a aprobat un plan al SRI și al SIE de creare de agenți de influență și de ofițeri acoperiți, precum și echipele mixte de anchetă SRI-DNA.

Ghiță e produsul lui Băsescu. Integral. Trebuie să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în timpul primului lui mandat. Câțiva ziariști români au fost răpiți în Irak. Șeful SRI de atunci a reactivat rețeaua românească din Orientul Mijlociu și a reușit să găsească o soluție. Băsescu a ajuns la 70% încredere publică, salvarea ziariștilor din Irak l-a ridicat foarte mult. Imediat a apărut situația cu fuga lui Haissam, care a fost făcut scăpat de o anumită linie din parchete, vămi, poliția de frontieră. Băsescu a reacționat instantaneu prin decapitarea parchetelor și a serviciilor de informații. După care a obligat SRI să facă echipele mixte de anchetă cu DNA și DIICOT.

Citește și: BOMBĂ în alegerile din PNL: Cătălin Predoiu se retrage din cursa pentru șefia partidului

Totodată, a aprobat un plan al SRI și al SIE de creare de agenți de influență și de ofițeri acoperiți. Acest plan era la limita legalității pentru SIE, pentru că intrasem în NATO, iar SIE avea nevoie de o rețea de acoperiți și agenți de influență în străinătate. Se dovedise acest lucru în cazul intervenției pentru salvarea celor trei jurnaliști. În cazul SRI era foarte discutabil sistemul. Dintr-o dată, SRI a început să creeze rețeaua de ofițeri acoperiți și agenți de influență la nivelul societății civile și economiei românești. S-a făcut același lucru pe linia armatei. Ziaristul Robert Turcescu a fost ofițer acoperit al armatei. Sunt foarte mulți. Marile companii de stat - în special energia, farma și Tarom - Poliția, Jandarmeria, Parchetul, judecătoriile, tribunalele, vama, Administrația Penitenciarelor, presa au fost ținta acestei operațiuni. Acest sistem funcționase la cote reduse și înainte de Traian Băsescu. De exemplu, Victor Ponta a fost făcut ofițer acoperit pe vremea când era procuror.", a spus Alin Teodorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.