Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discurs incendiar al românului candidat la șefia PE

laurentiu rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, primul român care candidează la președinția Parlamentului European, a avut un discurs incendiar astăzi înainte de votul de la Strasbourg, cerând o schimbare profundă a politicilor Uniunii.

SURSE - Guvernul pregătește o mini-vacanță pentru bugetari

Rebega a declarat în fața plenului Parlamentului European că ”aceste alegeri au loc în cel mai critic moment al existenței Uniunii Europene, dar acesta este un lucru bun, întrucât acum avem nevoie de o alternativă mai bună pentru Europa. După o lungă serie de crize – politice, economice, de migrații în masă și serioase probleme de securitate – trebuie să recunoaștem că referendumul în favoarea Brexit-ului a însemnat o primă atenționare gravă la adresa Uniunii, dar și la adresa elitelor federaliste și globaliste din întreaga lume”.

Rebega a observat că ”este, probabil, prima oară când alegerea președintelui Parlamentului este o competiție reală, o competiție în care nici un vot nu poate fi considerat câștigat dinainte”.

Candidatul român le-a transmis europarlamentarilor că ”există o obsesie a corectitudinii politice și văd la cei mai mulți dintre dumneavoastră o lipsă de curaj în a arăta cu claritate atât cauzele reale cât și soluțiile evidente pentru Parlament și pentru cetățenii țărilor noastre. Și să nu uităm că acest continent înseamnă mult mai mult decât statele membre ale Uniunii!”

Referitor la starea Uniunii, Rebega a precizat că ”dacă noi credem într-adevăr că Uniunea Europeană se află într-o criză profundă, atunci e evident că o schimbare superficială nu poate fi de ajuns. Nu, eu cred că nu e de ajuns și vă rog să priviți, mai atent și mai îndeaproape, aspirațiile profunde ale popoarelor care generează actualul curs al istoriei. Discursurile vechi și acțiunile de rutină nu mai funcționează!”.
Rebega a cerut apoi, în numele Grupului Europa Națiunilor și Libertăților pe care îl reprezintă ”mai multă democrație și mai multă transparență în Parlamentul European”.

”Mulți vor ca Parlamentul să joace un rol mai important, a adăugat Rebega, dar să ne întrebăm, mai întâi, cum a funcționat în realitate relația cu Comisia Europeană, care a arătat în mod constant o lipsă de respect față de Parlament? Noi, grupul ENL, ne opunem oricărui transfer al suveranității naționale către orice instituție supranațională. Dorim o Europă a cooperării care să respecte interesele națiunilor noastre. Și nu în ultimul rând, trebuie să apărăm, în interiorul, dar și în exteriorul acestei Camere, libertatea individuală, libertatea cuvântului, inclusiv libertatea digitală, valori care sunt, astăzi, din ce în ce mai amenințate.

Referitor la alegerile de astăzi, candidatul român a întrebat: ”ce fel de președinte ne dorim cu adevărat pentru Parlamentul European?Unii spun că e nevoie de un președinte puternic, capabil să impună o voință politică. Dar cât de corectă ar fi impunerea unei asemenea voințe?

Alții consideră că nu președintele trebuie să fie puternic, ci instituția ca atare. Dar mă întreb cum ar putea acționa Parlamentul, coerent și inovator, dacă este dominat de grupuri politice care dictează o agendă globalistă împreună cu o Comisie care ne tratează condescendent, blocând rapoartele și dezbaterile democratice? Chiar dacă nu împărtășim aceeași viziune politică, este evident că, atâta vreme cât instituția există, e nevoie de stabilitate. Avem nevoie de răbdarea și voința unui președinte care să asigure respectarea regulilor și a compromisurilor parlamentare.

Oricine ar fi, Președintele trebuie să fie corect, răbdător în negocieri și puternic în luarea deciziilor pentru apărarea stabilității și echității pentru toți deputații. În același timp, va trebui să apere interesele Parlamentului față de toate celelalte instituții”.

Rebega i-a invitat pe europarlamentari să voteze ”pentru o schimbare reală, plecând de la o reformă transparentă și corectă a acestei Camere, asta înainte de a ne gândi la orice altă formă a Uniunii.
Ei, cetățenii, vor o Europă a națiunilor și libertății, construită prin cooperare în domenii pe care le putem discuta și agrea”.

În final, Rebega a mai arătat că ”schimbarea adevărată nu vine niciodată din afară. Ea trebuie să vină din interiorul fiecăruia dintre noi și poate să înceapă în fiecare clipă! Fie ca astăzi să fie ziua schimbării!”

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.