Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPUTĂ între Dragnea și Grindeanu: 'Probabil la Guvern e altă practică'

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Grindeanu

Liviu Dragnea spune că nu e supărat pe Sorin Grindeanu, după discuţiile privind introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu. Fosta soţie a liderului PSD a depus o sesizare în acest sens la Curtea Constituţională a României, în dosarul în care aceasta este trimisă în judecată alături de Liviu Dragnea. Executivul a transmis judecătorilor CCR un punct de vedere prin care a cerut respingerea solicitării. Dragnea a declarat că nu era obligatoriu acest punct de vedere, pentru că era vorba despre o contestaţie a unei persoane fizice, nu despre conflicte instituţionale. Cu toate acestea, șeful PSD spune că e în relații bune cu premierul Grindeanu.

"E o probă de mare specializare juridică și constituțională, noi de la Parlament nu dăm astfel de răspunsuri, Camera Deputaților nu răspunde la solicitări făcute pentru spețe ale unor persoane fizice aflate în procese, noi răspundem când sunt dispute constante între instituții, conflicte între instituții, contestații făcute de Avocatul Poporului. Probabil la Guvern e altă practică. Nici nu cred că premierul Grindeanu a știut despre ce e vorba”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Digi24.ro.

Citește și: Guvernul ungar 'intră' în România: Executivul lui Orban, DECIZIE pentru comunitățile maghiare

Guvernul a cerut Curţii Constituţionale, în conformitate cu punctul de vedere al Ministerului Justiţiei, să respingă ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Bombonica Prodana, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul în care cei doi sunt judecaţi pentru abuz în serviciu, respectiv instigare la abuz în serviciu.

Conform procedurii, Ministerul Justiţiei trimite un punct de vedere, pe care ulterior îl preia Guvernul, astfel că potrivit acestuia la excepţia de neconstituţionalitate ridicată la Curtea Constituţională de Bombonica Prodana în dosarul în care este judecată alături de Liviu Dragnea, Executivul susţine că se impune respingerea excepţiei, ca inadmisibilă.

Citește și: Victorie MARE în instanță pentru fostul primar al Craiovei: DNA a contestat decizia

Executivul a invocat în punctul său de vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale. În urma acestui demers, au apărut speculații că s-ar fi produs o ruptură între Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.