Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA pune stop unei afaceri uriașe: În joc e aproape o jumătate de miliard de euro

bani

Licitaţia pentru achiziţia a 51 de trenuri noi de metrou în valoare de maxim 440 de milioane de euro, cu TVA, este în pericol să fie suspendată de o posibilă anchetă DNA. Cel puţin, Metrorex aşa şi-ar dori, după cum spune Ovidiu Zară, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Potrivit unor surse, procurorii DNA au descins, acum două săptămâni, la sediul Metrorex din Palatul Transporturilor pentru percheziţii, vizată fiind licitaţia din octombrie 2014 câştigată de spaniolii de la CAF. În cadrul acestor percheziţii s-au sigiliat birouri şi s-au rechiziţionat documente, existând posibilitatea începerii unei anchete penale.

În adresa pe care CNSC o trimite celor doi contestatori ai licitaţiei, Alstom Transport şi Astra Vagoane Călători Arad, se arată că Metrorex ar dori suspendarea procedurii de achiziţie publică de noi trenuri şi se cere părerea companiilor vizavi de această intenţie. Adresa notifică intenţia Metrorex asupra „…suspendării procedurii de achiziţie publică, şi pe cale de consecinţă suspendarea soluţionării pe fond a contestaţiilor depuse de Astra Vagoane Călători Arad şi Alstom Transport până la momentul emiterii ordonanţei în cadrul dosarului de cercetare constituit de Direcţia Naţională Anticorupţie, secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi/sau pronunţării unei hotărâri definitive a unei instanţe de judecată“, scrie economica.net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.