Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA verifică mai multe contracte ale CNADNR

DNA 1

DNA verifică mai multe contracte ale Companiei de Drumuri. Neregulile descoperite de Corpul de control al Ministerului Trasporturilor în toamna anului trecut au atras atenţia procurorilor, informează Digi24.

Raportul Corpului de Control a fost întocmit pe vremea fostului ministru al Transporturilor Iulian Matache, însă a ajuns la DNA la finalul anului trecut.

Acum, procurorii anticorupție au luat la verificat mai multe contracte găsite cu probleme de inspectorii Corpului de Control.

Unul dintre ele este cel semnat în 2012 cu firma Data Control pentru montarea mai multor instalații de cântărire a TIR-urilor în punctele de trecere a frontierei. Valoarea contractului era de 1 milion de lei, însă din cele 16 instalații doar 14 au fost montate deoarece CNADNR nu a hotărât timp de aproape un an unde să le amplaseze: la Jimbolia, Moravița sau la Calafat.

Inspectorii au descoperit și niște prejudicii ca urmare a administrării defectuase a acestui contract. Este vorba despre un prejudiciu de 15.000 de euro și 300.000 de lei pe lună.

Un alt contract verificat este cel pentru construirea centurii municipiului Târgu-Jiu, mai exact realizarea a 20 de kilometri de centură despre care Corpul de Control al Ministerului Transporturilor spune că nu se va încadra în valoarea din contract și, în plus, va fi o depășire a termenului.

Mai este verificat și un contract de asistență juridică. Inspectorii atrag atenția asupra unei facturi care a fost plătită către firma Rațiu și Rațiu în aprilie 2013. Corpul de Control arată că doi dintre avocații acestei firme au încasat pentru serviciile pentru o lună peste 500.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.