Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Mandatul lui Dacian Cioloș pentru Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloș să reprezinte România la următoarea ședință a Consiliului European. Cioloș cere avizul Comisiilor pentru Afaceri Europene sa mearga la Consiliul European ce va avea loc între 17-18 decembrie la Bruxelles. Comisiile dau aviz, dar daca vor sa modifice mandatul, trebuie un vot in plenul Parlamentului.

Citește și: Brokerul fugar Cristian Sima face noi dezvăluiri: Un ziarist celebru i-a căzut victimă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu e de acord cu cererea premierului. ”Biroul Permanent a refuzat punctul de vedere susținut de mine cu privire la necesitatea dezbaterii în plen a mandatului. Cred că e o practică greșită care încalcă și legea, și ceea ce spune Curtea Constituțională și încalcă practica democratică și europeană. În toate țările, în Parlament au dezbateri pe agenda Consiliului. Premierul e dator sa se adreseze Parlamentului cu un mandat pe care sa il aprobe. Mandatul lui Cioloș la Consiliu trebuie discutat in plen. Parlamentul sa isi ia rolul in serios, sa faca dezbateri, grupurile parlamentare sa amendeze ce face prim-ministrul, sa nu fie o masa care aproba in unanimitate ca Marea Adunare Natională de pe vremea Partidului Comunist.

Decizia Biroului Permanent e una greșită care diminuează funcția Parlamentului în ceea ce privește poziția României exprimată la Consiliile CE. Se vor dezbate teme precum migrația, terorismul, subiecte de importanță care necesită o dezbatere publică", a spus Tăriceanu.

Citește și: După 16 ani, PRO TV scoate din grilă una dintre cele mai vechi emisiuni

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.