Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi înalţi responsabili din Ministerul Apărării al Ucrainei, reţinuţi sub suspiciuni de corupţie

Autorităţile anticorupţie din Ucraina i-au reţinut pe un adjunct al ministrului apărării şi pe principalul responsabil cu achiziţiile din Ministerul Apărării pentru o presupusă fraudă de 150 milioane de hrivne (5,7 milioane de dolari), au anunţat miercuri surse oficiale citate de Reuters.

Responsabilii reţinuţi, ale căror nume încă nu au fost dezvăluite oficial, sunt suspectaţi că în 2016 au profitat de pe urma avizării unor contracte prin care ministerul a cumpărat combustibil la suprapreţ. "Clientul şi furnizorul au convenit o serie de clauze adiţionale în baza cărora preţul unitar a fost majorat în mod nejustificat în medie cu 16%", se arată într-o postare pe Facebook a procurorului special anticorupţie al Ucrainei.

Ministerul Apărării a confirmat într-un comunicat că se desfăşoară o anchetă împotriva unuia dintre miniştrii adjuncţi, fără a da alte detalii, conform Agerpres. Cazul este investigat de Biroul naţional anticorupţie al Ucrainei (NABU), creat în 2014 în cadrul reformelor la care s-a angajat Kievul de a elimina corupţia şi moderniza economia ţării în schimbul asistenţei internaţionale. Totuşi, faptul că niciun legislator sau înalt responsabil ucrainean acuzat de corupţie nu a fost adus în faţa justiţiei a fost văzut de susţinătorii Ucrainei ca un semnal că autorităţile nu sunt hotărâte să combată acest flagel, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.