Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi şefi din Poliţia Română, puşi sub control judiciar de DNA

Politia Romana

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus măsura controlului judiciar faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, comisarul şef Cristian Cucoreanu, dar şi faţă de şeful Serviciului resurse umane din cadrul instituţiei, comisarul şef Adrian Osolinschi, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit acestuia, cei doi au obligaţia de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, de a nu comunica cu anumiţi agenţi şi ofiţeri din cadrul IPJ Botoşani, direct sau indirect, pe nicio cale şi de a nu deţine, folosi şi purta arme.

Cucoreanu şi Osolinschi sunt acuzaţi de nerespectarea atribuţiilor de serviciu din fişa postului privind promovarea într-o funcţie superioară de execuţie, respectiv ofiţer specialist I, a unui angajat al instituţiei.

"Această faptă a dus, pe de o parte, la obţinerea unui folos necuvenit în beneficiul ofiţerului Şuhan Cristian, lucrător de poliţie în cadrul IPJ Botoşani, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, prin numirea într-o funcţie superioară, şi, pe de altă parte, la producerea unui prejudiciu moral ofiţerilor de poliţie ce îndeplineau condiţiile de accedere pe funcţia superioară, necesară de altfel, ocupării gradului profesional de comisar şef de poliţie", se mai arată în comunicat.

Şeful IPJ Botoşani şi şeful Serviciului resurse umane au fost ridicaţi marţi din sediul poliţiei pentru a fi audiaţi la sediul DNA Suceava. Decizia a venit la scurt timp după ce şapte birouri ale IPJ au fost percheziţionate de procurorii DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.