Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane trimise în judecată în Maramureş, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiuni de trafic de influenţă

ciocanel judecator

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus trimiterea a două persoane în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Maramureş, remis, joi, Agerpres.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor: D.P.V., pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (6 acte materiale) şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale) şi T.V., pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale).

Conform aceleiaşi surse, în urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 29 august - 05 septembrie 2017, inculpatul T.V., beneficiind de sprijinul inculpatului D.P.V., a pretins, acceptat şi primit, prin intermediul acestuia, de la un martor denunţător, suma de 1.100 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe lângă funcţionari din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Maramureş şi a-i determine să efectueze acte contrare atribuţiilor de serviciu, astfel încât rezultatul probelor biologice prelevate de la denunţător, care fusese implicat într-un accident rutier, să nu angajeze răspunderea penală a acestuia.

În cauză, faţă de cei doi inculpaţi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunile constate. De asemenea, s-au formulat propuneri de arestare preventivă, solicitări admise de Tribunalul Maramureş, care a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile. La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijin din partea Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj - Serviciul de Operaţiuni Speciale Maramureş.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Maramureş. În această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.