Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EAU reacţionează prompt după dezvăluirile făcute de serviciile de informaţii americane

reuters
qatar

Emiratele Arabe Unite au respins luni informaţiile potrivit cărora au orchestrat piratarea site-ului agenţiei de presă a guvernului din Qatar şi contului de social media, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

În mai, declaraţii pro-Iran atribuite regimului din Qatar au fost publicate de agenţia de presă de stat declanşând actuala criză diplomatică în regiune.

Citeşte şi: S-a aflat cine şi de ce a provocat criza fără precedent din Golf. Site-urile qatareze au fost atacate cibernetic (WP)

Potrivit unui articol publicat duminică de Washington Post, care cita oficiali americani din domeniul serviciilor de informaţii, EAU se află în spatele atacului informatic.

"Povestea @washingtonpost este falsă. EAU nu au avut niciun rol în presupusa piratare descrisă în articol", a declarat ambasada Emiratelor Arabe Unite în SUA într-o postare pe Twitter, citându-l pe ambasadorul Yousef al-Otaiba.

Agenţia de presă qatariotă l-a citat pe emirul Tamim bin Hamad Al Thani spunând că Iranul este o "putere islamică regională ce nu poate fi ignorată" şi nu ar fi înţelept să luptăm împotriva ei.

La scurt timp după aceasta, Doha a afirmat că remarcile au fost fabricate şi că site-ul agenţiei de presă guvernamentale şi contul ei de Twitter au fost piratate de o "entitate necunoscută", responsabilă pentru publicarea unei declaraţii false atribuite emirului.

Iranul este rivalul regional al Arabiei Saudite şi comentariile au provocat reacţii furioase la Riad şi în alte capitale din Golf, culminând cu decizia luată la începutul lunii iunie de şase state arabe de a rupe legăturile cu Qatarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.